«Είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει τον στόχο του 33% που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για τις ευρωεκλογές, διότι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ισχυροποιηθεί η παρουσία της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο», εκτίμησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Όπως είπε, η προηγούμενη εμπειρία του ως γραμματέας της ΠΕ του κόμματος και η εικόνα που αποκομίζει από τις επαφές υου σε όλη την Ελλάδα, τον κάνουν να αισιοδοξεί.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε ότι «η κάλπη των ευρωεκλογών στέλνει ένα μήνυμα διαφορετικό, αλλά εξίσου σημαντικό με αυτό των εθνικών εκλογών», σημειώνοντας ότι είναι «ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, αλλά και ανάγκης αλλαγών και βελτιώσεων προς τη μεριά του ρεαλισμού και της αξιοπιστίας ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινότητας, ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας ή χαβαλέ»

«Η ΝΔ, σταθερά προσηλωμένη προς την Ευρώπη, προς μία ισχυρή λειτουργική Ευρώπη, που έχει ως επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, επιζητά και διεκδικεί στήριξη και κυρίως ένα ισχυρό ποσοστό, ώστε να εκπροσωπηθεί με όσο τον δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι το έργο που έχει παράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά και ως ηγέτης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ισχυρό, κατανοητό και κυρίως στηρίζεται από την πλειονότητα του ελληνικού λαού», ανέφερε.

Ακόμη, τόνισε ότι «οι ευρωεκλογές είναι μία υψίστης σημασίας εκλογή», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας ή χαβαλέ. Είναι ψήφος ευθύνης απέναντι στο σύνολο των πολιτών και των συμφερόντων της χώρας».

Σε ερώτηση εάν φοβάται διαρροή προς τα δεξιά, απάντησε πως «ήταν επιλογή του πρωθυπουργού η στροφή προς την Κεντροδεξιά, αφήνοντας κατά μέρος δυνάμεις που εκφράζουν τον λαϊκισμό» και κάλεσε «ψηφοφόρους κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ να σκεφθούν με λογική και υπευθυνότητα και να ψηφίσουν τη ΝΔ, που αποδεδειγμένα είναι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα».

Νέα επίθεση στον Ανδρουλάκη: «Συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε εκ νέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς – τον αποκάλεσε πρόεδρο του «mini ΠΑΣΟΚ» – μία ημέρα νωρίτερα, με αφορμή την κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση κακοδιαχείρησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί ο Οργανισμός υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση, ενώ παράλληλα η Κομισιόν επέβαλε στη χώρα μας πρόστιμο 283 εκατ. ευρώ.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην αγωνία του να βρει αντίπαλο και να συσπειρώσει το κόμμα του, ώστε να καταφέρει να κρατήσει την τρίτη θέση, ξεχνά να φορέσει την ελληνική φανέλα σε μείζονα ζητήματα, όπως αυτό των αγροτών», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, υποστηρίζοντας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως «αντί να αναπτύξει το κόμμα του, όπως όλοι περίμεναν, το συρρικνώνει».

Ανέφερε πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαψεύσθηκε όταν υποστήριζε ότι δεν θα γίνουν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες όχι μόνο έγιναν πριν από το Πάσχα, όπως είχα δεσμευθεί, αλλά ήταν και κατά 85 εκατομμύρια περισσότερες, φθάνοντας στα 785 εκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη «να ξεκαθαρίσει τη στάση του κόμματός του απέναντι στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για αλλαγές στην ΚΑΠ».

«Κάναμε τη φωνή των Ελλήνων αγροτών, φωνή των Ευρωπαίων αγροτών στο ΕΚ»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε και για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας πως «δώσαμε μάχη και δεν θα σταματήσουμε να μαχόμαστε».

Επίσης, ανέλυσε τις προσπάθειες, που «έχει κάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αλλαγές στην ΚΑΠ, στοιχείο που είναι καθοριστικό για το αύριο του πρωτογενούς τομέα στη χώρας μας και γενικότερα στην Ευρώπη».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, όπως είπε, «δεν έχουν λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις 19 προτάσεις για αναθεώρηση της ΚΑΠ, που έχει καταθέσει η χώρα μας».

Όπως είπε, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αλλαγές, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών. «Πήραμε τη φωνή των αγροτών της Ελλάδας και την κάναμε φωνή των Ευρωπαίων αγροτών στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Αυγενάκης άσκησε κριτική για την στάση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο Ευρωκοινοβούλιο που, όπως ανέφερε, «είτε απείχαν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε καταψήφισαν όπως το ΚΚΕ, είτε καταψήφισαν αλλά μετά δήλωναν ότι έκαναν λάθος, όπως ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου. Αυτή η διγλωσσία πρέπει να σταματήσει», προσέθεσε.