Με βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να υποβάλουν, μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, την αίτησή τους στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr, προκειμένου να αξιοποιήσουν την επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές από όπου κι αν βρίσκονται.

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο πριν τη Μ. Δευτέρα, ακούστε πολύ προσεκτικά. Επίσης αν δουλεύετε σεζόν, αν σπουδάζετε σε άλλη πόλη ή δίνετε εξετάσεις, αν σας δυσκολεύουν οι μετακινήσεις ή απλά αν θέλετε να πάτε για μπάνιο στις 9 Ιουνίου, δώστε προσοχή», λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

@kyriakosmitsotakis_Για ΠΡΩΤΗ φορά Επιστολική Ψήφος στη χώρα μας. Μπείτε στο epistoliki.ypes.gov.gr μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, για να ψηφίσετε από όπου θέλετε.♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, προφταίνετε να υποβάλετε την αίτησή σας στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr για να ψηφίσετε επιστολικά από όπου θέλετε», επισημαίνει.

«Η αποχή δεν είναι απάντηση. Έχετε τώρα έναν παραπάνω λόγο»

Διευκρινίζει, επίσης, πως «ίσως υπάρχει η αίσθηση ότι η επιστολική ψήφος αφορά μόνο τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να ψηφίσει χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο εκλογικό κέντρο, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας διευκολύνεται έμπρακτα η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές», υπογραμμίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τους συμπολίτες μας με αναπηρία, τα νέα παιδιά που δουλεύουν σεζόν, τους φοιτητές και τους μαθητές «οι οποίοι μπορεί να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές τους εξετάσεις».

«Έχουμε ήδη πάνω από 115.000 αιτήσεις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί κάθε φορά που συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία, όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία. Η αποχή ΔΕΝ είναι απάντηση. Έχετε τώρα έναν παραπάνω λόγο κι έναν πιο εύκολο τρόπο να συμμετέχετε στις εκλογές», σημειώνει καταληκτικά ο πρωθυπουργός.