Όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι τι θα φορέσουμε ώστε να νιώθουμε άνετοι. Αν η διάρκεια της πτήσης είναι μεγάλη ψάχνουμε ρούχα που θα μας κρατήσουν ζεστά.

Σε αυτή την περίσταση είναι το πουλόβερ, μπλουζάκια, αθλητικά κολλάν, φόρμες και άνετα παπούτσια. Ωστόσο μία αεροσυνοδός αποκαλύπτει τί είναι αυτό που δεν πρέπει να φοράμε σε καμία πτήση και εξηγεί τον λόγο.

Το επικίνδυνο ρούχο

Η Chistine Negroni, αεροσυνοδός και συγγραφέας, τονίζει το πόσο σημαντικό είναι το γνωρίζουμε από ποια υλικά είναι φτιαχνένο το αθλητικό μας κολάν αν τελικά αποφασίσουμε να το φορέσουμε στο αεροπλάνο. «Μπορεί να χρειαστεί να διαφύγετε μέσω μιας πυρκαγιάς στην καμπίνα ή μπορεί να υπάρξει μια ξεχωριστή πυρκαγιά στο έδαφος μόλις βγείτε από το αεροσκάφος», δήλωσε στη Sun.

Ο λόγος; Μάλλον είναι πάρα πολύ σημαντικός και καλό θα ήταν να δώστε προσοχή για την ασφάλειά σας. «Όλοι φορούν κολάν και παντελόνια γιόγκα στα αεροπλάνα, αλλά εγώ αποφεύγω όλες τις τεχνητές ίνες, επειδή είναι πιο πιθανό να καούν και να κολλήσουν πάνω στο δέρμα σε περίπτωση πυρκαγιάς».

Αντίθετα, η ίδια επιλέγει υφάσματα όπως το βαμβάκι. «Θα συμβούλευα να φοράτε βαμβακερά ρούχα ή οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από φυσικές ίνες». Να σημειώσουμε ότι τα κολάν συνήθως είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά και παράγωγα πετρελαίου όπως η lycra.

Το συμβαίνει με τα παπούτσια

Η Negroni είχε επίσης μια δεύτερη προειδοποίηση για τους επιβάτες, καθώς τους συμβούλευσε να μην βγάζουν σε καμία περίπτωση τις κάλτσες ή τα παπούτσια τους όταν επιβιβάζονται σε μια πτήση.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι επιβάτες είναι να φορούν πάντα τα παπούτσια τους ειδικά στη διάρκεια της απογείωσης και την προσγείωσης. Αυτό εξακολουθεί να μην απαιτείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες και νομίζω ότι θα έπρεπε», είπε και περιέγραψε τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ενώ εσείς είστε χωρίς κάλτσες και παπούτσια.

«Αν δεν φοράτε τα παπούτσια σας και γίνει αναγκαστική προσγείωση ή σας ζητηθεί να εκκενώσετε γρήγορα το αεροσκάφος, μπορεί ο διάδρομος του αεροπλάνου να είναι υπερβολικά ζεστός ή κρύος ή να χρειαστεί να βγείτε από ένα αεροσκάφος στο τσιμέντο ή σε χώμα. Σίγουρα δεν θα θέλατε να είστε ξυπόλυτοι, σωστά; Προτιμήστε να είστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι. Διαλέξτε αθλητικά παπούτσια αντί για ψηλοτάκουνα, επιλέξτε φυσικές ίνες αντί για συνθετικές και ρούχα που αναπνέουν και διευκολύνουν τις κινήσεις σας, χωρίς να σας πιέζουν ή να είναι υπερβολικά φαρδιά», κατέληξε η Negroni.