Στιγμές τρόμου έζησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν αυτό τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Το εφιαλτικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία οι πιο τυχεροί θα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στη θέση του συνοδηγού ενός drift car – ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Kevin Darwish, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του επαγγελματία οδηγού James Deane.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθησαν όπως θα περίμενε κανείς, καθώς εξαιτίας κάποιας μηχανικής βλάβης -πιθανότατα διαρροής καυσίμου- το αυτοκίνητο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κάμερες που ήταν τοποθετημένες στο εσωτερικό του αγωνιστικού αυτοκινήτου κατέγραψαν τη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι φλόγες που έκαναν το αγωνιστικό αυτοκίνητο παρανάλωμα του πυρός.

Πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή οδηγός κα συνοδηγός

Οι επιβαίνοντες σώθηκαν από καθαρή τύχη, αφού παρά τον ελάχιστο χρόνο αντίδρασης που είχαν στη διάθεσή τους κατάφεραν να λύσουν τις ζώνες και να απεγκλωβιστούν σώοι, πριν οι φλόγες επεκταθούν στο εσωτερικό του και ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του αγωνιστικού αυτοκινήτου έσπευσε να ενεργοποιήσει το σύστημα πυρόσβεσης, ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή, ώστε να αποτρέπει την ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς.