Εχουν τρεις αστέρες οι Λέικερς, τους  Ντέιβις, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ράσελ και αυτοί ήταν πρωταγωνιστές στο Τορόντο, οδηγώντας τους Λιμνάνθρωπους σε εύκολη νίκη με 111-128. Ας μη σταθώ, όμως, εκεί αλλά να πάω κατευθείαν στον Βασιλιά. Ο ΛεΜπρόν κατά τη διάρκεια του ματς  έφτασε τους 49.738 πόντους στη θαυμαστή καριέρα του. Ετσι, βρίσκεται πλέον στην κορυφή των σκόρερ στην ιστορία του μπάσκετ και αυτό αφορά όλες τις Λίγκες. Μάλιστα, ο ΛεΜπρόν άφησε στη δεύτερη θέση άλλον ένα θρύλο του μπάσκετ, τον παίκτη-καλοθομηχανή Οσκαρ Σμιντ. Θυμίζω πως ο νυν άσος των Λέικερς έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και στις τρεις ομάδες του ΝΒΑ που αγωνίστηκε (Καβς, Χιτ, Λέικερς), ενώ με το Μαϊάμι έχει δύο δαχτυλίδια.

Η νέα επιτυχία της Σάκκαρη

«Ξέρω ότι είμαι ένας χαρακτήρας με σκαμπανεβάσματα. Θέλω να τα εξαλείψω και να μην έχω πολλές μεταπτώσεις στη διάρκεια της σεζόν. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου για φέτος. Και να παίξω καλά σε ένα Γκραν Σλαμ, κάτι που έχω να κάνω εδώ και καιρό», δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη αμέσως μετά τη νίκη της επί της Βουλγάρας Τόμοβα με 2-0 σετ (6-3, 6-3), που της έδωσε την πρόκριση στις «16» του τουρνουά του Τσάρλεστον.

Κοντά στους αθλητές

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες της προολυμπιακής ομάδας, στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά και για διάκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Τονίζω πως σύμφωνα με τις εισηγήσεις, αναμένεται να δοθούν 508.000 ευρώ σε αθλητές και αθλήτριες μέσω των ομοσπονδιών των αθλημάτων τους. Συγκεκριμένα θα δοθούν 15.500 ευρώ στην ΕΦΟ επιτραπέζιας αντισφαίρισης 15.500 ευρώ, στην ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας 21.000 ευρώ, στην ελληνική ομοσπονδία πάλης 20.000 ευρώ, στον ΣΕΓΑΣ 40.500 ευρώ, στην ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης 100.000 και στην κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδος 186.000 ευρώ.

Λέει «αντίο»

Παρελθόν από τον ΟΦΗ εν μέσω πλέι άουτ αποτελεί ο Ερικ Λάρσον, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στη Λίλεστρομ. Ο σουηδός μπακ έμενε ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τους Κρητικούς ενώ με δεδομένο ότι είναι τραυματίας και ίσως προλάβαινε κάποια παιχνίδια προς το τέλος του πρωταθλήματος, προτιμήθηκε να αποδεσμευθεί από τώρα. Ο Λάρσον, όπως μαθαίνω, αναμένεται άμεσα στη Νορβηγία ώστε να περάσει τα ιατρικά τεστ και να υπογράψει συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα.

Το ξέσπασμα του προπονητή

Εκτός εαυτού ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό όπου είδε την ομάδα του τη Λάρισα να χάνει στις καθυστερήσεις (2-2) ένα πολύτιμο τρίποντο που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο της ανόδου. «Εγινε ένας ποδοσφαιρικός βιασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας τεχνικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας πως «είμαστε μια ομάδα με αξιοπρέπεια που παλεύει τα παιχνίδια. Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Ολοι είναι απέναντί μας».

Ξανά με κόσμο στην Τρίπολη

Με την παρουσία κόσμου στις κερκίδες του «Θ. Κολοκοτρώνης» θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την Κηφισιά για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι άουτ, καθώς οι Αρκάδες διευθέτησαν το θέμα με τις κάμερες του γηπέδου. Ο Αστέρας είχε αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών κόντρα στον Βόλο, με την ΠΑΕ να ενημερώνει τότε πως «οι ελάχιστες ελλείψεις προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί πλήρως και με το γράμμα του νέου νόμου, δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθούν επαρκώς, λόγω καθυστέρησης στην παράδοση κάποιων ηλεκτρονικών υλικών». Οπως διαπίστωσα το πρόβλημα ξεπεράστηκε και έτσι ο Αστέρας έβγαλε στον… αέρα τα εισιτήρια για το ματς με την Κηφισιά.

Εδειξε έτοιμος

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ επισκιάζει τα πάντα στον ΠΑΟΚ, καθώς ο ηλικίας  24 ετών  αμερικανός πρώην ΝΒΑερ μοιάζει πανέτοιμος να αγωνιστεί με τα ασπρόμαυρα. Χθες το πρωί, ο τόσο ταλαντούχος γκαρντ πέρασε από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και το απόγευμα προπονήθηκε με τη νέα του ομάδα. Ο στόχος όλων στην Πυλαία είναι ο Πόρτερ Τζούνιορ να δώσει το παρών στον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου με το Λαύριο.