Αλλαγές στα δύο μεγάλα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ανακοίνωσε η Super League. Οπως είδα, ορίζονται σε νέα ημέρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, οι αγώνες θα μεταφερθούν από την 1η Μαΐου 2024 που είχαν οριστεί αρχικά, στις 8 Μαΐου 2024. Παράλληλα,  την Πρωτομαγιά θα έχουμε το ντέρμπι που έχει αναβληθεί, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Οι διαιτητές της αγωνιστικής

Ο Κλαούντιο Περέιρα, διαιτητής Β’ κατηγορίας της UEFA ορίστηκε να διευθύνει το (προσεχές) ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ενώ στο VAR θα είναι ο Φάμπιο Μέλο. Ο Γάλλος Ερίκ Βατελιέ, επίσης Β’ κατηγορίας της UEFA, ορίστηκε στο Ολυμπιακός – Αρης και θα έχει στο VAR τον συμπατριώτη του Μπενουά Μιλό. Aξίζει να αναφέρω ότι Περέιρα και Βατελιέ δεν έχουν ξανασφυρίξει εκτός των συνόρων των πατρίδων τους! Οσο για το ΠΑΟΚ – Λαμία, διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης με VAR τον Σπύρο Ζαμπαλά.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία

Σε μία πολύ ωραία κίνηση προχώρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έδωσε την ευκαιρία σε μία μικρή φίλη του ΠΑΟΚ, να συνοδεύσει τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη από τη φυσούνα στον αγωνιστικό χώρο, στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Η μικρή Σοφία με ανάρτησή της στα social media δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της και αφού ευχαρίστησε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, τόνισε μάλιστα πως «από σήμερα θα χειροκροτώ και τα γκολ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού».

Πέταξε μπουκάλι και τον έπιασαν

Στη σύλληψη ενός 17χρονου οπαδού του Ηρακλή προχώρησε η αστυνομία καθώς ο νεαρός φέρεται να πέταξε μπουκάλια στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κοζάνη και να κλώτσησε τον… διάδρομο που οδηγούσε στα αποδυτήρια. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αφορά σε παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Θέλουν τον Ζοτς και μάλλον θα μείνει ο κόουτς

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιβεβαίωσε ότι θέλει να μείνει στην Παρτιζάν, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Οστόγια Μιγιαΐλοβιτς τόνισε ότι δεν υπάρχει δίλημμα για αυτό, αλλά οι οπαδοί είναι ανυπόμονοι και θέλουν αυτό το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς προτάθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια, ενώ ο ίδιος ο προπονητής τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να μείνει ακόμα και πέντε σεζόν στον αγαπημένο του σύλλογο, γράφει η «Kurir».

Ο λόγος για τον οποίο στον Ομπράντοβιτς προτάθηκε συμβόλαιο για τρία χρόνια είναι ότι η θητεία του προέδρου ολοκληρώνεται τότε και δεν μπορεί να υπογράψει για περισσότερα. Γι’ αυτό συζητούν την επιλογή να υπογράψει ο Ομπράντοβιτς για τρία χρόνια, με οψιόν για άλλα δύο. Ως εκ τούτου, είναι βέβαιο ότι θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα μείνει μαζί του και ο αθλητικός διευθυντής Ζόραν Σάβιτς.

Ενας παλιός γνώριμος με καταπληκτικό… μάτι!

Ο Σβεν Μίσλιντατ είναι γερμανός σκάουτερ ποδοσφαίρου και αθλητικός διευθυντής. Εχει το παρατσούκλι «Diamantenauge»» (διαμαντένιο μάτι) για την ικανότητά του να εντοπίζει παίκτες – ταλέντα. Ηταν ο αρχισκάουτερ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ από το 2006 έως το 2017, υπογράφοντας παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και είχε τον ίδιο ρόλο στην Αρσεναλ από το 2017 έως το 2019. Από το 2019 έως το 2022, ήταν αθλητικός διευθυντής της Στουτγκάρδης και διευθυντής ποδοσφαίρου στον Αγιαξ το 2023. Από την ερχόμενη σεζόν θα είναι και πάλι στην Ντόρτμουντ. Αυτές είναι μεταγραφές!

Ενα deal σκέτο χρυσάφι

Οι δαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν και η 1η Απριλίου πέρασε στην ιστορία. Η Liberty Media, η ιδιοκτήτρια της F1, αποκτά τα πλήρη δικαιώματα στο MotoGP για περισσότερα από 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αγορά της ισπανικής εταιρείας Dorna, εν αναμονή των αντίστοιχων εξουσιοδοτήσεων από τη ρυθμιστική αρχή μετατρέπει την εταιρεία σε γίγαντα στον κόσμο των αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τζόκοβιτς και ρεκόρ πάνε πακέτο

Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά τη φετινή σεζόν, αναζητώντας ακόμα τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2024, ωστόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι έτοιμος να κάνει ένα ακόμα ρεκόρ. Με δεδομένο πως αυτή την εβδομάδα δεν αναμένονται ανακατατάξεις στην παγκόσμια κατάταξη, ο Νόλε θα παραμείνει στην κορυφή της και την προσεχή Δευτέρα, οπότε θα γίνει ο γηραιότερος νούμερο 1 τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ. Σε ηλικία 36 ετών και 321 ημερών θα σπάσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ και θα το ανεβάσει σε νέα, ακατάρριπτα κατά πάσα πιθανότητα, ύψη.

«Σβήνουν» το νούμερο 44

Η Adidas αποσύρει τις φανέλες της Εθνικής Γερμανίας με το νούμερο 44 στην πλάτη αφού με τη γραμματοσειρά που έχει επιλεγεί μοιάζει να σχηματίζει το ναζιστικό σύμβολο των «SS». Το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τη Μάνσαφτ, αφού οι γερμανοί διεθνείς που θα αγωνιστούν στο Euro 2024 θα φορούν φανέλες με νούμερα 1-23. Ωστόσο οι φίλαθλοι που αγοράζουν τις φανέλες oniline μπορούν να επιλέγουν όποιο νούμερο επιθυμούν.