Η λύση για ηρεμούμε από μια φορτισμένη ημέρα (ή στιγμή) βρέθηκε. To νέο trend του TikTok μάς δείχνει την πρακτική «Floor Time» για να διώχνουμε μακριά τις κακές ενέργειες. Ορισμένα  βίντεο με hashtag #floortime έχουν φτάσει τις 8 εκατομμύρια προβολές και φαίνεται ότι «η ώρα στο πάτωμα» είναι η καλύτερη κίνηση για όποιον είναι αγχωμένος, πνιγμένος ή λυπημένος.

Σύμφωνα με το TikTok, το «Floor Time» είναι επίσης αναγκαίο αμέσως μετά από έναν χωρισμό, μετά από μια κουραστική μέρα ή όταν είσαι σε κακή διάθεση.

Γιατί είναι θεραπευτικό να πέφτουμε στο… πάτωμα

Σύμφωνα με τον Brandt Passalacqua , ιδρυτή, διευθυντή και επικεφαλής δάσκαλο στο Breathing Deeply Yoga Therapy , πολλοί άνθρωποι αισθάνονται την επιθυμία να ξαπλώσουν στο έδαφος. «Νομίζω ότι οι ενήλικες το βρίσκουν καταπραϋντικό επειδή τους φέρνει παρόμοια οφέλη ως μια πιο σκόπιμη πρακτική, όπως η savasana».

Αυτή η κίνηση γιόγκα, που ονομάζεται επίσης στάση πτώματος, είναι απίστευτα γειωτική, τελικά. Ακριβώς όπως μια σκόπιμη savasana στο τέλος μιας πρακτικής γιόγκα, ο χρόνος στο πάτωμα μας απομακρύνει σωματικά από οτιδήποτε μας στρεσάρει, όπως δουλειά ή αγγαρείες. Το να ξαπλώνεις ανάσκελα φέρνει το σώμα σου σε ουδέτερη θέση, επίσης, και αυτό μπορεί να απελευθερώσει πόνους και ένταση στους μύες σου.

Το να νιώθεις τη σκληρότητα του δαπέδου από κάτω σου στέλνει επίσης ένα μήνυμα στο σώμα ότι είσαι ασφαλής , κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι πιο παρούσα. «Μπορεί να αισθάνεσαι συνδεδεμένη με τη γη», λέει ο Passalacqua. «Αυτό μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό και να μειώσει το άγχος, καθιστώντας το χρόνο στο δάπεδο ελκυστικό για τις αναπλαστικές του ιδιότητες».

Ο «χρόνος στο πάτωμα» μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επαναφορά του κεντρικού νευρικού μας συστήματος, λέει η θεραπεύτρια Janet Bayramyan, LCSW στο Bustle. Η στιγμή της χαλάρωσης μας επιτρέπει να επαναφέρεουμε την αναπνοή μας στο φυσιολογικό και καθώς το παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα ξεκινά, οι ορμόνες του στρες θα διαλυθούν και ο καρδιακός μας ρυθμός θα μειωθεί .

Αυτός είναι ο λόγος που το floor time γνωρίζει μεγάλη επιτυχία για όποιον έχει άγχος!

@_chiinaaaasi o si lo más cómodo

♬ Pimpin’ (S.L.A.B.ed) – Trae tha Truth