Μια 25χρονη φαίνεται ότι είχε… τον «τρόπο» της ώστε να γνωρίζει μαθήτριες, από 14 ετών και πάνω, και να τις πείθει να εκπίπτουν στην πορνεία, σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Η πληρωμή, την οποία συνήθως τη μοιράζονταν, δεν γινόταν πάντα σε χρήματα, αλλά και σε είδος – ενδεικτικό του τρόπου εκμετάλλευσης αλλά και πλύσης εγκεφάλου που υπέστησαν τα ανήλικά θύματα.

Η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε τα επτά ανήλικα κορίτσια —οι πέντε 16 ετών και οι δύο 17 ετών— αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο τιμοκατάλογος και οι πληρωμές με ναρκωτικά

Συνήθως, η 25χρονη «χρέωνε» την εκπόρνευση των μαθητριών από 200-400 ευρώ, ενώ συνήθως τους έπαιρνε τα μισά χρήματα. Πολλές φορές ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις πλήρωνε με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα η παροχή ναρκωτικών αλλά δωρεάν τατουάζ!

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σε συντονισμένη επιχείρηση εξάρθρωσε το κύκλωμα, δύο ανδρών και δύο νεαρών γυναικών (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) που κατηγορούνται πια για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες κανόνιζαν «ραντεβού» με επτά ανήλικες που είχαν προσεγγίσει σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, με άνδρες οι οποίοι πλήρωναν για τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Οι ρόλοι του καθένα και ο ταξιτζής

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της. Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι δύο άντρες που έχουν συλληφθεί είχαν αναλάβει τον ρόλο των μεταφορέων με τη χρήση οχημάτων τους καθώς αυτοί έπαιρναν τις ανήλικες και τις παρέδιδαν στο εκάστοτε ξενοδοχείο που είχε οριστεί το ραντεβού τους.

Πληροφορίες θέλουν τον 25χρονο να διατηρούσε σχέση με την 25χρονη, ενώ ο 51χρονος είναι ταξιτζής.

Σε ό,τι αφορά στην 21χρονη, προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Αναζητούνται επίσης άλλα δύο άτομα, τα οποία ήταν «πελάτες».

Πώς αποκαλύφθηκε η φρικιαστική υπόθεση

Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η αδερφή μίας εκ των ανηλίκων είχε παρατηρήσει πως έφευγε από το σπίτι αργά το βράδυ και επέστρεφε τα ξημερώματα. Τότε αποφάσισε να ψάξει το κινητό της αδερφής της, όπου εντόπισε ορισμένα μηνύματα τα οποία δυστυχώς επιβεβαίωναν τη σχέση της με το κύκλωμα.

Έτσι δίχως να χάσει λεπτό προέβη σε καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων το οποίο ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση φτάνοντας στην σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε από τις 17 έως τις 18 Μαρτίου στον Βύρωνα, στο Αιγάλεω αλλά και στην πλατεία Αττικής και στην Ομόνοια. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σημειώνεται ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.