Ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Ελκαν που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας μίλησε για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα τρέχει από του χρόνου για την ομάδα του.

Συγκεκριμένα ο εγγονός του Ανιέλι έπλεξε το εγκώμιό του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ένας σπουδαίος οδηγός και έχει κάνει πολλά μεγάλα πράγματα για τη Formula 1. To γεγονός πως θα έρθει στη Ferrari είναι ένα σημάδι το πόσο πιστεύει πως μπορεί να μεγαλουργήσει με τα κόκκινα».

Μάλιστα, παρόλο που οι ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν για τον Χάμιλτον ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει λόγια θαυμασμού για τον 18χρονο νεαρό πιλότο Μπέρμαν, που αντικατέστησε τον Κάρλο Σάινθ και κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση!

Θέλει κάτι καλύτερο από τη δεκάδα

Η Γαλλίδα Νταϊάν Παρί (νο 61) αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αλλά η Μαρία Σάκκαρη είχε τον τρόπο να τη… σπάσει. Υστερα από μια μάχη δύο ωρών και 11 λεπτών τη νίκησε με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-3) και προκρίθηκε για τρίτη σερί σεζόν στα προημιτελικά του Ιντιαν Γουέλς. Παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία της για μία ακόμα εβδομάδα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. «Εχω μείνει λίγο στάσιμη τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν κατηγορώ κανέναν άλλο γι’ αυτό παρά μόνο τον εαυτό μου. Αν δοκιμάσω νέα πράγματα και βελτιωθώ, έχω μια καλή ευκαιρία να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν. Οχι ότι το Top-10 είναι κακό, απλά θέλω κάτι καλύτερο», δήλωσε η Μαρία, η οποία τα ξημερώματα θα έπαιζε με την Αμερικανίδα Ναβάρο διεκδικώντας μια θέση στα ημιτελικά.

Πώς θα τους «ανέβαζε»

Για τις συμβουλές που θα έδινε στους παίκτες της εθνικής ομάδας μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στα social media.

Ο παλαίμαχος επιθετικός και μέλος της αξέχαστης φουρνιάς που κατέκτησε το Euro 2004, γνωρίζει καλά από προκλήσεις σαν αυτή που έχει μπροστά της η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ. «Δεν θα έλεγα τίποτα έξυπνο ή κάτι που δεν θα περίμεναν να ακούσουν. Αυτό που πάντα πίστευα είναι ότι πρέπει όταν τελειώνει το ματς, οι παίκτες να γνωρίζουν ότι έκαναν τα πάντα για να το κερδίσουν, μέσα στα όρια του fair play φυσικά. Το «να τα δώσουν όλα» είναι κάτι κοινότοπο, αλλά είναι μεγάλη αλήθεια», είπε ο Ντέμης.

Πλησιάζει το φινάλε της καριέρας του

Την αποκάλυψη ότι αυτή η σεζόν μπορεί να είναι και η τελευταία του ως ποδοσφαιριστής έκανε σε δηλώσεις του στην Πορτογαλία ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Οπως αποκάλυψαν χθες οι Πορτογάλοι, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ συναντήθηκε με δημοσιογράφους από την Ιβηρική την περασμένη εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ και τόνισε αστειευόμενος ότι δεν μπορεί να φτάσει τον Πέπε, ο οποίος στα 41 του αγωνίζεται ακόμη με τη φανέλα της Πόρτο αλλά πρόσθεσε  πως «ίσως είναι η τελευταία μου χρονιά. Δεν ξέρω τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, αλλά νιώθω καλά. Ελπίζω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ όταν με χρειαστεί και να συνεχίσω έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν».

Οι διαιτητές που σφυρίζουν στα play outs

Γνωστοί έγιναν χθες οι διαιτητές των αναμετρήσεων της πρεμιέρας των play outs, με τον Ματσούκα να σφυρίζει στο ίσως πιο ενδιαφέρον  παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Κηφισιά και ΟΦΗ. Ο Τζήλος ορίστηκε στο Αστέρας Τρίπολης – Βόλος, ο Μανούχος στο Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα και ο Τσιμεντερίδης στο Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός.

Η αποστολή των Νέων

Τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα των Νέων για το Elite Round, αυτούς που θα κυνηγήσουν την πρωτιά και την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 U19, ανακοίνωσε ο Τάσος Θέος. Ολοι οι ποδοσφαιριστές είναι γεννηθέντες το 2005, αλλά σημειώνω πως στις κλήσεις βρίσκεται και ο Μπάμπης Κωστούλας, ο οποίος είναι του 2007. Προφανώς επιβραβεύεται ο πιτσιρικάς  για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Κ19 του Ολυμπιακού στο Youth League. Αντίπαλοι της Εθνικής στον  τρίτο όμιλο, οι Πορτογαλία, Δανία και Σερβία.

Μύκονος ή Ντουμπάι;

Ο προπονητής της Μπασκόνια, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, εξέφρασε ανοικτά την άποψή του αναφορικά με την είσοδο ομάδων από το Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα, λέγοντας ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί τότε η διοργάνωση θα πρέπει να αλλάξει και όνομα, από τη στιγμή που δεν θα είναι μια αμιγώς ευρωπαϊκή λίγκα.

Το ενδιαφέρον είναι πως την ατάκα του σέρβου κόουτς δεν άφησε ασχολίαστη ο ΑΟ Μυκόνου, που όπως και σε άλλες περιπτώσεις είχε δείξει πως έχει αντανακλαστικά και χιούμορ: «Θα την πούμε Mykoleague! Γεωγραφικά στη μέση. Και έχουμε και έτοιμο logo και αεροδρόμιο με τσάρτερ προς όλες τις ευρωπαϊκές και μη χώρες. (Και ομάδα μην τα ξαναλέμε). Μα όλα εμείς πια», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ποστάρισμά του ο σύλλογος των Κυκλάδων. Το σίγουρο είναι ότι πολλοί παίκτες και προπονητές θα προτιμούσαν μια επίσκεψη στη Μύκονο αντί για το Ντουμπάι.