Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ιδεολογικά συμπαγής, δεν υπάρχει πλέον κανένας μέσα στο κόμμα που να λέει ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στο κέντρο εκπαίδευσης στη Θήβα ώστε να εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία του.

Όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία στον στρατό και πρέπει να γίνει επαγγελματικός», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να δούμε πως αγόρια και κορίτσια θα μπορούν να προσφέρουν κοινωνική θητεία. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο οι φαντάροι μας να αμείβονται με λιγότερο από 8 ευρώ τον μήνα και να φτωχοποιούνται οι οικογένειες τους».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι ως πρόεδρος από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι θέλει να δώσει τη δύναμη στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Για τους υποψήφιους στις ευρωεκλογές δεν θα αποφασίσω εγώ. Θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Η δική μου άποψη είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την άποψη των μελών», τόνισε.

Απαντώντας στο θέμα των εταιρειών, απάντησε κατηγορηματικά ότι «αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμιά εταιρεία» και παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, καθώς «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους, αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύουμε να πάρουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας αν είναι επιχειρηματίες».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι θα καταθέσει ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια των κομμάτων και αναρωτήθηκε τι συμβαίνει με το δάνειο της ΝΔ που αγγίζει το μισό δισ. και κάθε χρόνο το ποσό αυξάνεται.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εξέφραζε μέχρι το πρώτο μισό του 2015, αλλά σίγουρα με εξέφραζε μετά», είπε ο κ. Κασσελάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια και φεύγοντας άφησε στα ταμεία του κράτους 37 δισ. ευρώ.

Για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «ο Τσίπρας ήταν καλός πρωθυπουργός και είχε τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του». Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα αν ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λάθη, απάντησε καταφατικά, αλλά αρνήθηκε να τα κατονομάσει

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «Πολάκης και Νίκος Παππάς, χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης μου», ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι «με τον Παύλο είχαμε μια διαφωνία στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Με τον Νίκο Παππά δεν διαφωνήσαμε ποτέ, ενώ οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι άριστες».

«Στόχος μου είναι να κερδίσω τον Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές πάμε για την ανατροπή. Δεν βάζω πήχη, αλλά δεν κατεβαίνουμε… για να χάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.