Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε χθες τις εφέσεις του Αχιλλέα Μπέου και του Βόλου για την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης στον Ανδρέα Τετέι. Ετσι το ματς πηγαίνει οριστικά στην Κηφισιά με 3-0 ενώ μένει η ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις μήνες αλλά και το χρηματικό πρόστιμο. Σε ανάρτησή του ο ισχυρός άντρας του Βόλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση. Παράλληλα, σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι επανέλαβε την πρόθεσή του να φύγει από την ομάδα τον Μάιο.

Τονίζω ότι με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ έκανε γνωστό πως θα πάει στο CAS για να αλλάξει την απόφαση. Και επίσης, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος απάντησε στις καταγγελίες του Αχ. Μπέου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι έλληνες εισαγγελείς δεν επηρεάζονται από ευθείες ή έμμεσες απειλές, πιέσεις και εκφοβισμούς. Ασκούν το λειτούργημά τους με βάση τον νόμο και τη συνείδησή τους», ενώ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Νέα στελέχη στην Καλλιθέα

Την προσθήκη δύο μελών στη διεθνή ομάδα ιδιοκτητών της ανακοίνωσε η Καλλιθέα με στόχο, όπως σημειώνει,  να δυναμώσει ακόμη περισσότερο και να καταφέρει να επιστρέψει στη Super League ύστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες. Η μία «μεταγραφή» μάλιστα έχει… άρωμα Ρεάλ Μαδρίτης καθώς πρόκειται για τον Μάιλ Σάδερλαντ ο οποίος προέρχεται από το πόστο του εκτελεστικού στελέχους στη Βασίλισσα. Η δεύτερη προσθήκη αφορά στον Αντρέι Μπιέκοβιτς, ο οποίος είναι πρόεδρος της Kraft Heinz στη Γαλλία.

Δώρο για τον Αλμέιδα

Ενα ιδιαίτερο δώρο έλαβε ο Ματίας Αλμέιδα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσω ανάρτησης στα social media. Το δώρο προέρχεται από την Disney και συγκεκριμένα από το Disneyplus και πρόκειται για ένα μυθιστόρημα του Τζέιμς Κλέιβελ, το «Shōgun». Το μυθιστόρημα αφορά σε έναν ιάπωνα πολεμιστή και στο κουτί υπάρχει και μία βεντάλια με τη φράση «η πορεία του πολεμιστή είναι μοναχική».

Νέα διοργάνωση στα σκαριά

Η συζήτηση για την ένωση του BCL με το Eurocup ώστε να προκύψει μια νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση προχωρά. Δεν θα αρχίσει, όπως μαθαίνω, νωρίτερα από το 2025-26. Το ενδιαφέρον είναι ότι θα χωριστεί σε δύο γεωγραφικές περιφέρειες. Θα έχει άνοδο και υποβιβασμό στην Ευρωλίγκα, όπως είχε με άλλο στυλ ως τώρα και το Γιούροκαπ. Για το ποιοι θα συμμετάσχουν τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το ΔΣ της Ευρωλίγκας.

Και νέο ban

Σαν τα… κεφάλια της Λερναίας Υδρας είναι τα ban στην ΑΕΚ: ένα «κόβει»,  δύο «φυτρώνουν»! Πριν από μερικές ημέρες η Ενωση είχε ρυθμίσει πέντε απ’ αυτά, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο ένα. Ωστόσο, η νέα ενημέρωση από τη ΦΙΜΠΑ αναφέρει τέσσερα καινούργια, συνεπώς τα ban ανέβηκαν πάλι στα πέντε στο σύνολο και η ΑΕΚ δεν μπορεί να εκδώσει νέα δελτία, ούτε φυσικά να κάνει μεταγραφή όσο υπάρχουν. Θυμίζω εδώ ότι η ΑΕΚ έχει μία αλλαγή ακόμη στη λίστα των ξένων της στην Stoiximan Basket League, την οποία μπορεί να κάνει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Η συνέχεια στο Ιντιαν Γουέλς

Ο τσέχος τενίστας Γίρι Λεχέτσκα μετά την επιτυχία του να αποκλείσει από τον Ιντιαν Γουέλς τον Στέφανο Τσιτσιπά, καλείται πλέον να δείξει αν μπορεί να τα καταφέρει και κόντρα στον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, που απέκλεισε στους «16» τον Αμερικανό Σέλτον και συνεχίζει την προέλασή του με φόρα από τον θρίαμβό του στο Αυστραλιανό Οπεν. Αυτό είναι το ένα από τα δύο ζευγάρια των προημιτελικών που έχουν βγει ως τώρα. Το άλλο είναι η μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Τονίζω πως δύο είναι και τα γνωστά ως τώρα ζευγάρια των προημιτελικών και στις γυναίκες. Η Σφιόντεκ, που σε τρεις αγώνες έχει χάσει μόλις δέκα γκέιμ, απέκλεισε την Πουντίτσεβα και θα βρει μπροστά της τη Βοζνιάκι, η οποία νίκησε την Κέρμπερ. Και η  ρωσίδα τενίστρια Ποταπόβα θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Κόστγιουκ.

Το «αντίο» του Μπουρούση

«Θέλω να πω ότι με βαριά καρδιά φεύγω. Αποχωρώ από την ομάδα, αλλά από την Καρδίτσα δεν φεύγω γιατί είναι η πόλη μου. Η δική μου διαδρομή στην ομάδα ξεκίνησε το 2014, πάντα με γνώμονα ότι βοηθάω την πόλη μου και φυσικά την ομάδα της Καρδίτσας στο μπάσκετ, γιατί ήθελα με κάποιο τρόπο να είμαι κι εγώ κοντά. Δεν θα βάλω ζυγαριά να δω τι έχουμε δώσει από το 2014 έως και το 2021 που η ομάδα ήρθε και έδεσε». Ο Γιάννης Μπουρούσης αποφάσισε να αποχωρήσει και έγινε αυτό επίσημα πλέον, ένεκα ασυμφωνίας με τους υπόλοιπους διοικούντες.

«Στην προεδρία μου δεν είχα 100% και πλήρη λόγο στο αθλητικό κομμάτι. Μετά τις 3-4 Ιανουαρίου πήρα μια απόφαση να αφήσω την ομάδα. Τι εννοώ; Να αφήσω το πόστο του προέδρου και να αφήσω να τρέξει την ομάδα ο κ. Δελιγιάννης όπως την έτρεχε και να τον αφήσω εν λευκώ να κάνει τις αλλαγές που ήθελε. Η δική μου υπογραφή έμπαινε στα συμβόλαια και εγώ είχα το βάρος για το οικονομικό κομμάτι. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που αυτή η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά ευρώ.  Μπορεί να ακουστεί ότι πήδηξα από το καράβι. Από ποιο καράβι πήδηξα; Αποφάσισα, όπως έκανε ο φίλος μου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τον οποίο γνώρισα το 2017. Συγγνώμη πρόεδρε που αναφέρομαι στο όνομά σου χωρίς να σε ενημερώσω», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουρούσης.