Τέλος Απριλίου αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα 250 καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Τη δέσμευση ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και τα ηλεκτρικά 12μετρα λεωφορεία μάρκας Yutong θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στα τέλη Απριλίου, επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στη χθεσινή παρουσίασή τους, στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ. Τα 140 από αυτά θα τεθούν στη διάθεση της ΟΣΥ (Αθήνα) και τα υπόλοιπα 110 στη διάθεση του ΟΑΣΘ (Θεσσαλονίκη).

Στη σύμβαση προβλέπεται επίσης, η προμήθεια ανεξάρτητων σταθερών φορτιστών αργής φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα αμαξοστάσια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και 7 κινητών μονάδων (συστημάτων συσσωρευτή – ταχυφορτιστή), με κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό για τη φορητή εξυπηρέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων, σε περίπτωση ανάγκης επιτόπου φόρτισης.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι τα λεωφορεία βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως και οι φορτιστές τους και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών. Αυτήν την περίοδο, το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο υποβάλλεται ήδη στις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές, προκειμένου να γίνει άμεσα η ενσωμάτωση και των υπολοίπων στον στόλο των ΟΣΥ και ΟΑΣΘ.