Τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας πλησιάζουν και ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να είναι και εφέτος εκεί. Οπως θυμάμαι, πριν από μια διετία στο κρίσιμο πέμπτο παιχνίδι με τη Μονακό στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Λάνθιμος και η Εμα Στόουν είχαν βρεθεί εκεί και μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι τους χάρισαν και φανέλα με το όνομά τους. Η ΚΑΕ δεν τους ξέχασε και τώρα που η ταινία «Poor Things» κέρδισε τέσσερα Οσκαρ, ανάμεσα στο οποίο και το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου που πήγε στα χέρια της Εμα Στόουν, τους συνεχάρη αναφέροντας τα εξής:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει τον μεγάλο δημιουργό του σινεμά, Γιώργο Λάνθιμο, για την τεράστια επιτυχία της ταινίας του «Poor Things», η οποία απέσπασε συνολικά τέσσερα Οσκαρ! Πολλά συγχαρητήρια και στην Εμα Στόουν, η οποία κέρδισε το Οσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου! Σας περιμένουμε στο ΣΕΦ για να σας εκφράσουμε (και) εκ του σύνεγγυς τον θαυμασμό μας!». Είναι φανερό πως έχουμε οσκαρικούς φιλάθλους του Ολυμπιακού!

Παραολυμπιακοί και τάε κβον ντο

Η Ελένη Παπασταματοπούλου έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της Ελλάδας (άνδρας ή γυναίκα) που θα συμμετάσχει ποτέ σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα του τάε κβον ντο!

Επικρατώντας της Ντιαϊάνα Νοέμι Μπαν από την Ουγγαρία, στο προ-παραολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας κατάκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των 65 κιλών Κ44 και εξασφάλισε την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κι όμως, δεν ήταν τόσο ξαφνικό το «αντίο»…

Μπορεί να έσκασε ως βόμβα η είδηση της αποχώρησης του Γιάννη Μπουρούση από την Καρδίτσα, αλλά είναι αλήθεια πως υπήρχε πρόβλημα εδώ και καιρό. Ο βετεράνος διεθνής σέντερ ήταν, λόγω και της ακτινοβολίας του, το πρόσωπο της ομάδας της γενέτειράς του βοηθώντας εθελοντικά σε πολλούς τομείς, όχι όμως και στο αγωνιστικό κομμάτι. Λέγεται, λοιπόν, πως όταν ζήτησε συμμετοχή και σε αυτό στη λογική ότι «δεν μπορεί όλος ο κόσμος να μιλάει για την ομάδα του Μπουρούση, αλλά αυτός να μην έχει λόγο σε αυτήν», τα στελέχη της ΚΑΕ αρνήθηκαν. Κι εκείνος πήρε το καπελάκι του και έφυγε…

Παρουσιάζεται η νέα Πρωθιέρεια

Σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ παρουσιάζεται η νέα Πρωθιέρεια, ο νέος συνθέτης, οι ενδυμασίες των Ιερειών και οι στολές της ολυμπιακής ομάδας. Τις νέες στολές των Ιερειών έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου και θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο κοινό στις 16 Απριλίου στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024. Σημειώνω πως θα παραστεί και η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, ενώ στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει έως τώρα την πρόκριση.

Εμειναν… ζωντανοί οι Μπακς

Η περιοδεία των Μπακς στην Καλιφόρνια δεν πήγαινε καλά, καθώς ηττήθηκαν στα δύο πρώτα παιχνίδια από τους Ουόριορς και τους Λέικερς, ωστόσο με τους Κλίπερς στο Λος Αντζελες τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι απουσίες των Τζορτζ, Λέοναρντ και Ουέστμπρουκ βοήθησαν την ομάδα του Μιλγουόκι να νικήσει με 124-117 και να παραμείνει… ζωντανή στη μάχη που δίνει με τους Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ξανά αυτός που έπρεπε. Αγγιξε ένα ακόμα τριπλ νταμπλ με 34 πόντους, επτά ριμπάουντ, 10 ασίστ και μαζί με τον Λίλαρντ, που διέπρεπψε με 35 πόντους, 7/13 τρίποντα και 11 ασίστ, ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης.

Η Τούμπα αντέδρασε!

Για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν οι παίκτες του ΠΑΟΚ άκουσαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο της ομάδας τους. Οπαδοί του Δικεφάλου είχαν μαζευτεί έξω από το γήπεδο της Τούμπας μετά το τέλος του ματς και όπως με ενημέρωσε ο άνθρωπός μου στη Θεσσαλονίκη, κατά την αποχώρηση της αποστολής των Ασπρόμαυρων τα… έχωσαν σε παίκτες και προπονητή. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να δείξουν την απογοήτευσή τους για τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος, αλλά και για να τους… ξυπνήσουν, ίσως, κατά κάποιον τρόπο ενόψει της ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Εργα στο Αγρίνιο

Πολύ σημαντική είναι η σημερινή μέρα για τον Παναιτωλικό, καθώς αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση της Περιφέρειας με την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάβει τα βελτιωτικά έργα στο γήπεδο της ομάδας. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχει αναδείξει ως ανάδοχο αυτού του έργου την «ΑΒΡΑΝΑΣ ΑΤΕ» (με έκπτωση 11,27%). Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στις εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου έχει προστεθεί και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για τον ηλεκτροφωτισμό.

Σερβία με χρώμα ελληνικό

Τις κλήσεις για τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει τον Μάρτιο κόντρα σε Ρωσία (21/3) και Κύπρο (15/3) ανακοίνωσε η Εθνική Σερβίας και σε αυτές υπάρχει έντονο το… ελληνικό χρώμα. Ο προπονητής της Εθνικής, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ και τον Αντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, αλλά όχι τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού. Εκτός, όπως είδα,  έμεινε και ο Φίλιπ Τζούρισιτς ο οποίος δεν είχε συμπεριληφθεί καν στην προεπιλογή.

Επιτυχία στο Λουτράκι

Ηταν εξαιρετική η διοργάνωση του final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ στις γυναίκες. Ας μην αναφέρω τι έκανε η ομοσπονδία γιατί προσπαθώ να μην είμαι αυστηρός. Ωστόσο, όπως έμαθα, οι παλαίμαχοι που βρέθηκαν εκεί (μεταξύ άλλων ήταν οι Νίκος Ηλιόπουλος, Ντίνος Χασάπης, Σωτήρης Αμαριανάκης), θέλησαν να ευχαριστήσουν τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη για την όλη προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Γκιώνης ως νέος υπήρξε αθλητής του βόλεϊ και επίσης διπλωματούχος προπονητής.