Άλλο ένα τεστ έρχεται να τσεκάρει την παρατηρητικότητα και το κατά πόσο έχετε άριστη όραση. Για αυτό το σκοπό προσφέρεται μία νέα οπτική ψευδαίσθηση που σας καλεί να εντοπίσετε μέσα σε 13 δευτερόλεπτα το φίδι, που είναι καμουφλαρισμένο με το περιβάλλον.

Ως γνωστόν, τα ζώα ξέρουν να κρύβονται καλά στη φύση από τους εχθρούς τους – το ίδιο και τα φίδια που ανάλογα με τα χρώμα τους βρίσκουν καταφύγιο στα σημεία όπου το χρώμα του σώματός τους «κουμπώνει» με εκείνο του περιβάλλοντος τους. Για να λύσετε αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση χρειάζεται να έχετε φοβερή παρατηρητικότητα και να παίρνετε άριστα 20/20 στην όραση.

Στην εικόνα του Brightside, μπορούμε να δούμε ένα λασπωμένο μέρος. Το έδαφος είναι καλυμμένο με κλαδιά και φύλλα. Υπάρχουν επίσης βράχοι και ογκόλιθοι, με λίγο νερό να ρέει στην επάνω αριστερή γωνία. Ωστόσο, κάπου στην εικόνα βρίσκεται κρυμμένο και ένα ύπουλο φίδι.

Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα.

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά.

Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Ο χρόνος τελείωσε, συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να βρουν το φίδι μέσα σε 13 δευτερόλεπτα!

Όσοι δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν, μπορούν να δουν τη λύση στην παρακάτω εικόνα.