Είκοσι συλλήψεις για παράνομη εισαγωγή χημικών προϊόντων για νόθευση καυσίμων, διακίνηση νοθευμένων καυσίμων, παράνομη εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης για τη νόθευση ποτών.

Έξι πρατήρια υγρών καυσίμων στο στόχαστρο. 1.2 εκ. € οι διαφυγόντες δασμοί.

Οι ρόλοι του κυκλώματος

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία έκρυβε καλά τα ίχνη της. Ο καθένας είχε τον ρόλο του. Ανάμεσα μάλιστα στους 20 συλληφθέντες βρίσκεται και μία πρώην παίκτρια ριάλιτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη, ήταν το δεξί χέρι του αρχηγού και είχε τον ρόλο του διαμοιρασμού των διαλυτών.

Η ίδια ωστόσο, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA διαψεύδει τις κατηγορίες:

«Δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ. Εγώ δούλευα εκεί τον τελευταίο μήνα σαν ταμίας. Άδικα κρατούμαι».

Στο βενζινάδικο οπού εργαζόταν τον τελευταίο μήνα στα Κάτω Πατήσια συνελήφθη η 27χρονη. Η ίδια ισχυρίζεται, ότι δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση και κατηγορείται άδικα.

Ο δικηγόρος της 27χρονης ανέφερε:

«Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει έφοδο έτυχε να είναι η βάρδια της εργασίας της νεαράς εντολέως μου. Δεν υπάρχει κάτι που να την συνδέει πραγματικά με την φερόμενη εγκληματική οργάνωση. Θεωρεί ότι είναι αδίκως τέσσερις ημέρες κρατούμενη και θα παρέχουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις ενώπιον της κ. Ανακρίτριας κι είμαστε σίγουροι ότι θα αφεθεί ελεύθερη».

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 62χρονος, ο οποίος όπως είπε έχει σπουδάσει ιατρική στη Βουλγαρία. Μετά τις σπουδές του στην ιατρική, έγινε διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι στη Βουλγαρία κι όταν χειροτονήθηκε ήταν για 12 χρόνια ιερέας στο Λονδίνο.

Βασικός συνεργός του ήταν ένας 65χρονος, γεννημένος στη Γάζα, ο οποίος ήταν ο ειδικός στις προσμίξεις των χημικών διαλυτών.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος των μελών του κυκλώματος που αποκαλύπτει το MEGA σχετικά με την νόθευση των καυσίμων όπου αποκαλούν συνθηματικά την αιθυλική αλκοόλη, «νερό».

Οι διάλογοι του κυκλώματος για το… «νερό»

-Ναι, αλλά εσύ δεν έβαλες βενζίνη να δεις άμα θηλυκώνει.

-Θηλυκώνει, πως δεν θηλυκώνει.

-Πού έβαλες βενζίνη; Εκεί;

-Ναι, εννοείται.

-Έβαλες νερό;

-Ναι.

-Ναι, εννοείται, πάντα το δοκιμάζω εγώ.

-Ναι, αλλά τώρα δεν θηλυκώνει εδώ. Μου στείλαν φωτογραφίες δεν είναι τα πράγματα σωστά. Για πέστονα τώρα στα 15 κυβικά να ρίξω μέσα μισό κυβικό μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη ή πιο λίγο;

Οι διάλογοι με τις οδηγίες για την νόθευση καυσίμων

Το MEGA αποκαλύπτει διάλογο μεταξύ μελών της πολυμελής σπείρας με θέμα την νόθευση καυσίμων

-Λουκά μπορείς να πάρεις τον «μάγο» γιατί ξέχασα να του πω κάτι;

-Πες το.

-Εάν βάλουμε 20 κυβικά από αυτό το υλικό και 10 κυβικά βενζίνη είναι εντάξει;

-20 κυβικά από αυτό το υλικό που φτιάχνουμε τώρα;

-20 κυβικά να βάλουμε και 10 κυβικά βενζίνη.

-Τώρα θα τον ρωτήσω.

Ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιούσαν αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Για την υπόθεση αναζητούνται άλλα 10 άτομα, τα οποία έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή την Δευτέρα.