Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ομάδα ατόμων προχώρησε σε ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με την αστυνομία να απαντά με ρίψη χημικών.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική από τα χημικά, ενώ οι καταστηματάρχες έχουν κατεβάσει ρολά.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο του in η βιαιότητα της αστυνομίας ήταν τέτοια που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές που συμμετείχε στην πορεία. «Έχουμε το δίκιο και την κοινωνία με το μέρος μας» λέει σε δηλώσεις του. Συνολικά οι τραυματίες είναι επτά ενώ στο σημείο κατέφτασαν ασθενοφόρα.

Δείτε φωτογραφίες του in: 

Το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε το μεσημέρι, με πάνω από 12.000 κόσμο να κάνει πορεία, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Νωρίτερα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκα στην οδό Σταδίου κι ενώ οι διαδηλωτές όδευαν προς τη Βουλή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών πέταξαν μολότοφ σε μια διμοιρία, με τους άντρες της να απαντούν με χρήση χημικών, στο ύψος της Κλαυθμώνος.

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας που θα διαρκέσουν έως το βράδυ, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλες συγκεντρώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.