Βαρύ ψυχιατρικό παρελθόν φέρεται να έχει ο 42χρονος αλλοδαπός που μαχαίρωσε την 22χρονη Νικολέτα με ένα χασαπομάχαιρο στην Ερμού.

Η νεαρή κοπέλα, φοιτήτρια και εργαζόμενη σε κατάστημα της περιοχής, είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά στον ψυχικά άρρωστο άνδρα που της κατάφερε δύο δυνατά χτυπήματα με το μεγάλο μαχαίρι και από καθαρή τύχη σώθηκε η ζωή της.

Εικάζεται ότι το σακίδιο που είχε στην πλάτη της ήταν αυτό που την έσωσε και για λίγα εκατοστά το μαχαίρι δεν της προκάλεσε θανάσιμο τραυματισμό.

Γερμανικό διαβατήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος έχει γερμανικό διαβατήριο και φέρεται να έφτασε στην Ελλάδα οδικώς μέσω Σερβίας.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν έλεγε διάφορα ακατάλυπτα αλλά και ότι η γυναίκα που της επιτέθηκε είναι πράκτορας από τη Γερμανία και τη μαχαίρωσε επειδή τον παρακολουθούσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των αστυνομικών ανέφερε ότι στη Γερμανία των παρακολουθούσαν μέσα σε κλινική, εννοώντας ότι είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Το γεγονός ότι ο άνδρας κυκλοφορούσε ανενόχλητος με το μαχαίρι στο χέρι κάνοντας βόλτες στην Ερμού από το Μοναστηράκι μέχρι το Σύνταγμα, όπως ανέφεραν μάρτυρας, προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο δράστης μετά την επίθεση, έμεινε στο σημείο απαθής με το μαχαίρι στο χέρι μέχρι που ήρθαν οι αστυνομικοί και του έβαλαν χειροπέδες χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Από τύχη σώθηκε

Η 22χρονη μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στον Ευαγγελισμό και υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση.

Όπως είπαν οι γιατροί, πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή, καθώς από τις μαχαιριές είχε τραύματα στον πνεύμονα, ρίξη διαφράγματος και σπασμένο πλευρό.

Το βάθος του τραύματος από το μαχαίρι είναι τέσσερα εκατοστά.

Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αλλά χωρίς να είναι διασωληνωμένη, γεγονός που αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της ωστόσο ο πατέρας της, που βρίσκεται αδιάκοπα στο πλευρό της, λέει πως οι γιατροί του μετέφεραν πως τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα για το πώς θα ανταπεξέλθει ο οργανισμός της.