Είναι σα να έχει , γερά κρατημένο,  στο χέρι του ένα μαγικό ραβδί με χρυσά αστέρια και να πραγματοποιεί κάθε ανεκπλήρωτη επιθυμία του, κάθε τρελό όνειρο του με ένα άγγιγμα. Ο μικρός  Χάμιλτον είχε ήδη ανακοινώσει από τα πρώτα παιδικά του χρόνια στους βιοπαλαιστές γονείς του (μετανάστες στη Βρετανία δεύτερης γενιάς) την επιθυμία του να τρέξει στη  Formula1. Και αυτό θα τον έκανε τον πρώτο μαύρο πιλότο που θα  «τσαλακωνε» την εικόνα ενός ακριβοθώρητου αθλήματος που ως επί το πλείστον κυριαρχούν και επιβιώνουν όσοι έχουν χρήματα και «αυτοκρατορική»  καταγωγή. Και έτσι και έγινε. Με τη διαφορά ότι παραμένει από το 2007 ο μόνος μαύρος πιλότος. Και έβαλε στοίχημα ότι θα παραμείνει μέχρι μια μέρα να τρέξει για τη Ferrari. Αν και άργησε, να πραγματοποιήσει αυτή του την επιθυμία, τελικώς τα σχέδια του έγιναν όπως το είχε υπολογίσει με το μαγικό ραβδί του να τον δικαιώνει και πάλι. Η Ferrari φαίνεται να έδωσε γη και ύδωρ για να αποκτήσει εκείνο το χαμογελαστό παιδάκι που όταν έτρεχε στα καρτ βρήκε το θράσος να πλησιάσει το ακριβοθώρητο αφεντικό της McLaren, τον Ρον Ντένις με την πρόφαση ότι ήθελε ένα αυτόγραφο για να του πει ευθαρσώς, ότι «μια μέρα θα τρέχω με τα δικά σας αγωνιστικά». Ο Ντένις απλά του απάντησε: «πάρε με τηλέφωνο σε εννέα χρόνια και κάτι θα κάνουμε»!

Παρόλο που οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν δύο ετών δεν σταμάτησαν να τον στηρίζουν, προσπερνώντας κάθε δυσκολία στην πραγματοποίηση του ονείρου του. Έζησε με τη μητέρα του και σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες καρτ.

Στις άγνωστες πτυχές της ζωής του η αναγκαστική ενασχόληση του με το καράτε σε ηλικία πέντε ετών. Ο λόγος; H αυτοάμυνα ήταν το ατού του,  απέναντι στο ρατσιστικό μπούλινγκ που δεχόταν στα παιδικά του χρόνια στο σχολείο, για το χρώμα του δέρματος του κάτι που έζησε και στην αγωνιστική του πορεία: Προσφάτως, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητή της Formula 1, Νέλσον Πικέ πλήρωσε πρόστιμο 900.000 δολάρια για ρατσιστικά σχόλια, βγαλμένα από άλλες εποχές εις βάρος του Λούις Χάμιλτον. Ο πατέρας του μετά την ηλικία των έξι ετών εντόπισε το ταλέντο του χάρη στο τρομερό κοντρόλ του στα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια. Μάλιστα πήρε μέρος σε αγώνες με ενήλικες και τους κατατρόπωσε όλους! O Χάμιλτον είχε το χάρισμα και ο πατέρας του πόνταρε πάνω του, χωρίς να του πει ποτέ, ότι για το πανάκριβο χόμπι του, είχε βάλει ακόμη και υποθήκη το σπίτι του.

ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ…ΛΑΟΥΝΤΑ

Η ζωή του είναι σαν παραμύθι. Και όπως κάθε παραμύθι κρύβει και μια αλήθεια έτσι και η ζωή του Χάμιλτον θα μπορούσε να γίνει ένα αληθινό μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή: Ένα παιδί, κόντρα στα μύρια εμπόδια, παλεύει με …δράκους και τελικώς βγαίνει νικητής!

Ανέβηκε τα πρώτα σκαλοπάτια της Formula3, πατώντας μόνο  «γκάζι» και πριν το καταλάβει βρέθηκε να κάθεται στα μονοθέσια της McLaren το 2007! Έγινε πρωταθλητής μια σεζόν μετά το ντεμπούτο του στη Formula1, το 2008. Για την ακρίβεια, έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία πρωταθλητής της ιστορίας.

Το 2013 ο θρύλος της Formula1, ο Νίκι Λάουντα που κατείχε ηγετική θέση στη Mercedes, «μύρισε» το ταλέντο του και κατάφερε να πείσει τον Χάμιλτον να τρέξει για τη γερμανική ομάδα! Bρίσκεται στην κορυφή των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αθλήματος. Το 2021 προσπέρασε τον κορυφαίο έως τότε, Μίκαελ Σουμάχερ με τις 91 νίκες. Συνολικά έχει πετύχει 103 νίκες.  Κατακτητής επτά πρωταθλημάτων, άναψε τα αλάρμ, έτοιμος να κατακτήσει ένα ακόμη τίτλο, ώστε να είναι και ο πιλότος με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του αθλήματος.

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΚΑΙ ΡΟΣΚΟ

Σήμερα, είναι ο 21ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του πλανήτη σε όλα τα σπορ. Μόνο πέρσι, το ταμείο του γέμισε με άλλα 65 εκατομμύρια δολάρια! Τα 55 εκατομμύρια ήταν από τη Mercedes. Την ομάδα που θα αποχωριστεί μετά από 11 χρόνια, για να πάει στη Ferrari το 2025. Αν η απόφαση του αυτή είναι η σωστή ή όχι αυτό θα το δούμε σε δύο χρόνια. Αλλιώς θα παρκάρει για να ασχοληθεί με τα άλλα χόμπι του, που ήδη έχει φανερώσει. Να ταξιδεύει στην Αφρική – για να βρίσκεται κοντά στις ρίζες του όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν –  να ζει στο Μονακό με τον Ρόσκο, τον αγαπημένο του σκύλο και να επεκτείνει την αλυσίδα των βίγκαν μπέργκερ. Αλλά και να ιδρύσει μια σχολή νέων ταλέντων στο μηχανοκίνητο σπορ που θα δώσει βήμα σε παιδιά από όλο τον κόσμο, που δεν έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τα όνειρα τους!