Ξαναγράφονται τα ονόματα των 57 αδικοχαμένων του δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή, όπου χθες το βράδυ σβήστηκαν από συνεργεία του δήμου Αθηναίων, έπειτα από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Μέλη των φοιτητικών συλλόγων ξανά γράφουν τα ονόματα των 57 νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική δράση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης και καταγράφηκε σε διάφορα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Οι φοιτητές, εκτός από τα ονόματα των 57 θυμάτων, ανέγραψαν και το σύνθημα «το αίμα ούτε σβήνεται ούτε ξεπλένεται, μόνο ουρλιάζει για δικαιοσύνη».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών

Όλα ξεκίνησαν όταν, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής, συνεργείο της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων έσβησε τα ονόματα, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ρωξάνη Μπέη δήλωσε ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη».

Καταληκτικά η Ρωξάνη Μπέη στη δήλωσή της επισήμανε ότι και η ίδια συμμετείχε στις απεργιακές διαδηλώσεις για την τραγωδία των Τεμπών. «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι λέει το φρουραρχείο της Βουλής

Πηγές του φρουραρχείου σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων αναφέρουν πως «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία».

Κατά τις ίδιες πηγές «κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα», ενώ διευκρινίζουν ότι «η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».