Από πλήρη βαρβαρότητα κατακλύστηκε η επικαιρότητα στην Τουρκία, όπου η μία είδηση για γυναικοκτονία διαδεχόταν την άλλη.

Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ερζερούμ, γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο στα χέρια των συντρόφων τους και προστέθηκαν στην μακρά λίστα των γυναικοκτονιών στην Τουρκία, όπου το φαινόμενο φαίνεται να εξελίσσεται σε μάστιγα.

Το 2022, οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 327 γυναίκες, παρενόχλησαν τουλάχιστον 156 γυναίκες, κακοποίησαν 238 παιδιά, άσκησαν βία σε 793 γυναίκες και βίασαν 32 γυναίκες. Οι άνδρες ανάγκασαν τουλάχιστον 442 γυναίκες να εργαστούν στο σεξ. Οι θάνατοι 198 γυναικών αναφέρθηκαν στον Τύπο ως «ύποπτοι» και οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 39 παιδιά.

Το 2021, οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 324 γυναίκες, παρενόχλησαν τουλάχιστον 424 γυναίκες, κακοποίησαν 208 παιδιά, άσκησαν βία σε 793 γυναίκες και βίασαν 32 γυναίκες. Οι άνδρες ανάγκασαν τουλάχιστον 772 γυναίκες να εργαστούν στο σεξ. Οι θάνατοι 213 γυναικών αναφέρθηκαν στον Τύπο ως «ύποπτοι» και οι άνδρες σκότωσαν τουλάχιστον 34 παιδιά.

Τις απήγαγαν, τις απείλησαν, τις εκτέλεσαν

Στο Çekmeköy της Κωνσταντινούπολης, ο Hakan Araz πήρε όμηρο τη γυναίκα του Emine Ülkü Araz απειλώντας την με όπλο.

Η Emine Ülkü Araz, η οποία ζήτησε βοήθεια στέλνοντας μήνυμα στην τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας, εκτελέστηκε από τον σύζυγό της. Λίγο μετά τη δολοφονία έγινε γνωστό ότι το θύμα, είχε απευθυνθεί παλιότερα στο Γραφείο Καταπολέμησης της Οικογενειακής Βίας και κατά των Γυναικών του Τσεκμεκόι.

Στο Pendik, η Sevilay Karlı μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη μέση του δρόμου από τον Ümit Karlı, με τον οποίο χώρισε πριν από 5 μήνες. Η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών που εργαζόταν σε νοσοκομείο, χώρισε με τον 43χρονο Ümit Karlı πριν από 5 μήνες λόγω έντονων διαφωνιών. Το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια των παιδιών στον Ümit Karlı. H Sevilay Karlı στο σπίτι του χωρισμένου συζύγου της με τον φίλο της για να πάρουν τα παιδιά τους. Μετά τον καυγά, η νεαρή πήρε τα παιδιά της και πήγε στο σπίτι της στο Πεντίκ. Ο Ümit Karlı σκότωσε την πρώην σύζυγό του Sevilay Karlı μαχαιρώνοντάς την 13 φορές αφού τη σταμάτησε στη γέφυρα Güzelyalı.

Οι ειδήσεις για βαρβαρότητα ήρθαν η μία μετά την άλλη: διαπράχθηκαν 7 γυναικοκτονίες

H Sevilay Karlı

Στην περιοχή Pamukkale του Ντενιζλί, η Nasim Gol Karımı μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της.

Στην περιοχή Aliağa της Σμύρνης, η Özlem Çankaya μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της μετά από συνέντευξη για δουλειά. Ο δράστης τηλεφώνησε στην σύζυγό του με την οποία βρίσκονταν σε διάσταση ώστε να μιλήσουν. Η γυναίκα δεν δέχτηκε την πρότασή του. Έτσι εκείνος την παρακολούθησε και την μαχαίρωσε τέσσερις φορές στο στήθος και την κοιλιά.

Οι ειδήσεις για βαρβαρότητα ήρθαν η μία μετά την άλλη: διαπράχθηκαν 7 γυναικοκτονίες

Η Özlem Çankaya

Στην Προύσα, η Tuba Ateşci πέθανε αφού πυροβολήθηκε με όπλο από τον πρώην σύζυγό της, με τον οποίο χώρισε πριν από ένα χρόνο. Η μητέρα δύο παιδιών, δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της Murat Demir ο οποίος της είχε ζητήσει να συναντηθούν για να «συνάψουν ειρήνη». Μετά το συμβάν, αυτοκτόνησε.

Η Tuba Ateşci

Στην περιοχή Akyazı της Sakarya, η Hatun Ekrem Aslan σκοτώθηκε από τον σύζυγό της που βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου. Ο δράστης  δημοσίευσε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στα social media με τη φράση «Θέλημα Θεού» 19 ώρες πριν από τη δολοφονία.

Η Hatun Ekrem Aslan

Η Elif Şafak πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της Şafak Saydam ο οποίος δραπέτευσε από τη φυλακή στο Ερζερούμ. O δράστης πήγε στο σπίτι της κουνιάδας της στην περιοχή Yunusemre της συνοικίας Palandöken, όπου βρισκόταν η σύζυγός του το μεσημέρι της 19ης Φεβρουαρίου. Ξέσπασε καυγάς μεταξύ τους όταν το θύμα του εξέφρασε ότι δεν ήθελε επανένωση. Ο δράστης πυροβόλησε το θύμα τραυματίζοντάς το σοβαρά το σοβαρά στο κεφάλι. Νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Νοσοκομείου Ατατούρκ, μέχρι που κατέληξε σήμερα.