Συνέντευξη – παρέμβαση για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί το Σάββατο, μία ημέρα πριν λήξει το κρίσιμο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Καρανίκας, αναφερόμενος στους επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη, τους οποίους χαρακτηρίζει «ανίκανους».

Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνει πως είναι «αστείοι» όσοι επικρίνουν και κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα πως – «ανήκουν στο μουσείο της Αριστεράς».

Ο κ. Κσρανίκας, ερωτηθείς αν προβληματίζεται από τις κινήσεις των διαφωνούντων, ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν με προβληματίζει καθόλου, αντιθέτως κάτι τέτοιο θα τους ξεγυμνώσει και θα τους πετάξει από τον στίβο της πολιτικής. Πρώτον, ως ανίκανους να αντιληφθούν ποιο είναι το διακύβευμα της εποχής και, δεύτερον, πάλι ως ανίκανους να αντιληφθούν τη δυναμική που έχει ο σύντροφος Κασσελάκης στην πραγματική κοινωνία και όχι στο μουσείο της Αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν «θα τους βγει» μια τέτοια κίνηση, απάντησε αρνητικά.

«Όχι, δεν θα τους βγει» τόνισε, προσθέτοντας πως «θα διασκεδάσουμε πάρα πολύ όλοι εμείς. Κυρίως αν έχουν και κάποια αντιπρόταση, που θα τη φάει η μαρμάγκα».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αστείοι! Γίνονται αστείοι. Μέσα στα αδιέξοδά τους γίνονται αστείοι».

Κατά των εκλογών ο Καρανίκας

Να σημειωθεί ότι, μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καρανίκας, με ανάρτησή του στο Facebook, τάχθηκε κατά των νέων εσωκομματικών εκλογών και υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι η βάση δεν χρειάζεται να πάρει τόσο σύντομα μια απόφαση εκ νέου, ενώ στηλίτευσε τη στάση κάποιων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας.

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα

Ο Τσίπρας μίλησε συμφωνώντας με τον σύντροφο Κασσελάκη ότι αν τον αμφισβητεί κάποιο όργανο, μόνο η βάση αποφασίζει και όχι το όργανο καθώς ο πρόεδρος με πρωτοβουλία του Τσίπρα εκλέγεται από την βάση.

Αλλά όπως είπε και ο Τσίπρας, ο κόσμος είναι μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι στα δικά μας εσωκομματικά του δικού μας κόσμου θα πω εγώ.

Οπότε δεν βρίσκω κανέναν λόγο να τρέξουμε πίσω από τα υπαρξιακά προβλήματα κάποιων στελεχών της ΠΓ (είναι όργανο που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα) και να θέσουμε στην βάση του κόμματος να πάρει μια απόφαση εκ νέου και μάλιστα μετά από τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Τα μέλη του κόμματος αποφάσισαν και συντάχθηκαν με τον σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν θα κάνουμε το χατίρι στις προσωπικές αγωνίες των στελεχών.

Έχουμε σκοπό να κουράσουμε με τις παρεμβάσεις μας την ΝΔ ως κυβέρνηση και όχι τα μέλη του κόμματος.