Συνεχίζεται το θρίλερ με τα παιδιά της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» στην Ορεινή Κορινθία, καθώς τόσο τα ίδια, όσο και η μητέρα τους παραμένουν «άφαντα».

Την ίδια ώρα, ο 45χρονος πατέρας αρνείται πεισματικά να κάνει εξέταση DNA που έχει ζητηθεί από εισαγγελέα, καθώς όπως ισχυρίζεται «το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον».

Ο «παλαιοχριστιανισμός» και η ζωή στην Αθήνα

Μιλώντας στο «Πρωινό», ο ίδιος αναφέρθηκε στον τρόπο που ζούσαν στο λαγούμι, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του να ακολουθήσει την «παλαιοχριστιανισμό».

«Είμαι “παλαιοημερολογίτης”, οι “παλαιοημερολογίτες” είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γνώρισα κάποιον κληρικό του παλαιού και έτσι έγινα και εγώ», δήλωσε.

«Έγινα πατέρας και έπρεπε να ζήσω έκανα ό,τι μπορούσα για να ζήσω, ντελιβερι, οικοδομές και πολλά άλλα», συμπλήρωσε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σχετικά με τη ζωή του και τις δουλειές που έχει κάνει.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην δουλειά του στον Δήμο Ηλιούπολης, λέγοντας: «Στον δήμο Ηλιούπολης μπήκα μετά από μια περιπέτεια με τον πρώτο μου γάμο. Ήμουν πολύτεκνος, είχα τα μόρια καθώς ήταν και η μάνα μου ανάπηρη και έτσι μπήκα. Είναι κακό να μιλάνε για μένα άνθρωποι που έχω να μιλήσω δέκα χρόνια, όπως η πεθερά μου και ο θείος μου».

Τα παιδιά και η εγκατάσταση στην Κορινθία

Όσον αφορά τα παιδιά του και την φιλοξενία τους από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε: «Είχα προβλήματα με την πρώτη μου σύζυγο και τα παιδιά είχανε πάει στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και είχαν φιλοξενηθεί εκεί γιατί αδυνατούσε για διάφορους κοινωνικούς λόγους να τα μεγαλώσει. Υποχρεώθηκα  να πάρω ξανά τα παιδιά με δικαστήρια είχανε μείνει δέκα χρόνια εκεί. Καθυστέρησα επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία».

Λόγω της πανδημίας ο 45χρονος αναγκάστηκε να φύγει από τον Ωρωπό. Όπως είπε στην ίδια συνέντευξη: «Δυστυχώς εμείς όταν έπιασε η πανδημία επειδή υπήρχε μια προχειρότητα στο καθετί. Δηλαδή για να βγω από το σπίτι μου έπρεπε να φοράω μάσκα, αυτό όμως μεταφραζόταν σε 4 ευρώ την μέρα. Δημιουργήθηκε μια απίστευτη κατάσταση και στα εργασιακά ήταν ασύμφορη οικονομικά. Το φθηνό δεν είναι έτσι ακριβώς. Υπάρχει και μια ποιότητα ζωής στην Κορινθία που ζούμε τώρα. Αν νοίκιαζα ένα υπόγειο στην Αθήνα, ενδεχομένως να φυτοζωούσα. Τα παιδιά μου θα ήταν μέσα σε ένα κουτί».

Ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» υποστήριξε επίσης πως δεν είναι το μόνο πρόβλημα ότι τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο.

«Σε όλα τα προβλήματα το μόνο που λένε είναι ότι δεν πηγαίνανε σχολείο. Όταν ήμουν μικρός, μου έλεγε η δασκάλα μου σπούδασε για να μην γίνεις σκουπιδιάρης και τελικά σπούδασα και έγινα σκουπιδιάρης. Ο Χριστόφορος, ο γιος μου, είναι 10 ετών και είναι μελισσουργός και έχει πολλές γνώσεις. Έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει με αυτό το επάγγελμα, πάρα με το αν τελειώσει το σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν στο σπίτι. Δεν μου έχουν πει γιατί δεν τα στέλνω σχολείο. Παραβιάζει τα πιστεύω μας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», είπε χαρακτηριστικά.

Τα εμβόλια και η άρνηση για το τεστ DNA

Ερωτώμενος για τα εμβόλια, ξεκαθάρισε ότι μόνο του κορωνοϊού δεν έχει κάνει, καθώς πρόκειται για σκεύασμα.

Έπειτα, αναφέρθηκε και στο τεστ DNA που αρνείται να κάνει, τονίζοντας ότι «διαφωνώ με το τεστ DNA γιατί το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και ζητήθηκε από ένα ανώνυμο εισαγγελέα».

«Δεν θέλω να συζητήσω τα προσωπικά ενός παιδιού μου. Δεν θέλω να πω στον δημόσιο διάλογο κάτι σχετικό με το ζήτημα ενός ενήλικου προσώπου», αποκρίθηκε όταν ρωτήθηκε για το μυστήριο με την εγκυμοσύνη της 22χρονης κόρης του.

Στην οικογένεια πολλές φορές τα παιδιά του τον φωνάζουν πατέρα, αλλά πολλές φορές αποκαλούν ο ένας τον άλλον αδέρφια. «Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέρφια, έχουμε τον ίδιο πατέρα. Στην οικογένεια μας αποκαλούμαστε αδέρφια. Με φωνάζουνε και μπαμπά και πολλές φορές και αδερφέ μου», εξήγησε.

Η μετάταξη και η διπολική διαταραχή

Σχετικά με το λαγούμι στο οποίο ζουν, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης δήλωσε ότι «μένουμε στο τροχόσπιτο και δίπλα έχουμε φτιάξει το εκκλησάκι. Δεν είναι λαγούμι. Κάποιοι κοιμόμαστε στο τροχόσπιτο, κάποιοι στο καλύβι. Το τροχόσπιτο το βρήκαμε από παλιατζή. Το πήραμε σε συμβολική τιμή».

Για τη δουλειά στον Δήμο Ερέτριας, εξήγησε: «Δούλευα στο γραφείο κίνησης με δικό μου εξοπλισμό, γι’ αυτό δέχτηκαν να δουλεύω από το σπίτι».

«Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Εμένα με ωφελούσε ο καθαρός αέρας και η ηρεμία σχετικά με αυτό που έχω. Την πιστοποίηση την έβγαλα για να κάνω την μετάταξή μου. Τους έκανα χάρη γιατί θα μπορούσα να πάρω σύνταξη και να μην δουλεύω. Αλλά νιώθω ακόμα παραγωγικός δεν θα ήθελα να βγω το δρόμο και να λένε ότι είμαι 45 χρονών και έχω πάρει σύνταξη. Για μια πολύ απλή υπόθεση εφαρμόστηκε όλη η αυστηρότητα του νόμου σε μένα και την οικογένειά μου. Σύρθηκα στα δικαστήρια με βαρυποινίτες», πρόσθεσε για την μετατάξή του από τον Δήμο Ηλιούπολης στον Δήμο Ερέτριας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην γυναίκα του, την Σεβαστή, τονίζονταςε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. «Επέλεξα να μην γνωρίζω πού είναι η Σεβαστή. Δεν ξέρω αν έχει κινητό μαζί της».