Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να «σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα σε λίγα λεπτά, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη χαρακτηρίζουν «αντιθεσμική» την κίνηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και, όπως λένε τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, η παρέμβαση αυτή τινάζει τα πάντα στον αέρα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν σταλεί μηνύματα στην Κουμουνδούρου για μία παρέμβαση Τσίπρα, η οποία, μάλιστα, θα ήταν ηχηρή.

Αυτή τη στιγμή, όλο το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται στο σπίτι του και κάνουν διορθώσεις στην ομιλία του.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ

Θα προκηρύξει εκλογές ο Κασσελάκης;

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να τοποθετηθεί στην ομιλία του, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι προηγούμενες δηλώσεις του στην πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ουσιαστικά, προδιαγράφουν το αποτέλεσμα.

Θεωρείται, δηλαδή, σχεδόν βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τα μέλη του κόμματος, όπως του ζήτησε να κάνει, άλλωστε, και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και ποιοι – αν πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές – θα θέσουν υποψηφιότητα απέναντί του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί, πάντως, όπως μεταδίδει το MEGA από τον χώρο του συνεδρίου, πως η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα.