Λίγη ώρα μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να προσφύγει τώρα στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη», ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά στο συνέδριο του κόμματος.

Τα όσα θα πει ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

21.22 Έκρηξη οργής

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ομοψυχία και εξήρε όλους όσοι με ανιδιοτέλεια «αφήνετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας για να είστε από σήμερα ως και την Κυριακή εδώ» αλλά «υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια ΕΓΩ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το ΕΜΕΙΣ.

Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν Πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες.

Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες:

Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα;

Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα.

Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες.

Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς.

Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα.

Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες.

Καταλάβατε λάθος».

21.15 Τι πρέπει να γίνει

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για το νέο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «πρέπει να γίνει πραγματικά ένα κόμμα που εξελίσσεται και επανιδρύεται εν κινήσει, χωρίς να περιορίζεται στις ταμπέλες, χωρίς να χειραγωγείται από εξωγενείς παράγοντες ή να επηρεάζεται από την τοξικότητα της παραπολιτικής που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας τα περισσότερα  ΜΜΕ.

Ένα κόμμα δημοκρατικό, που θα υπερβαίνει τη νοσηρή κατάσταση των παραλυτικών ισορροπιών των τάσεων και των a la carte κανόνων.

Ένα κόμμα που τα στελέχη του θα σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις στη δημόσια παρουσία τους.

Ένα κόμμα εξουσίας που καταφέρνει να ενώσει ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προελεύσεις – από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο – σε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο.

Ένα κόμμα – καταλύτης για την ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».

21.09 Στ. Κασσελάκης: Βιάζομαι

«Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθώ και το δέχομαι, είναι ότι βιάζομαι. Αλλά βιάζομαι γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει. Βιάζομαι γιατί τα κοινωνικά αιτήματα είναι κατεπείγοντα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε χρόνο σε εσωστρέφεια και αναλύσεις χωρίς προτάσεις.

Βιάζομαι να ηγηθώ ενός σύγχρονου κόμματος που μαθαίνει από την κοινωνία και ταυτόχρονα κερδίζει την εμπιστοσύνη της με το παράδειγμα και τη δράση του.

Βιάζομαι γιατί ηγούμαι ενός κόμματος που θα μπορέσει να ξανακερδίσει τη Δεξιά, χτίζοντας μια μεγάλη, αυτοδύναμη κοινωνική συμμαχία».

21.06 Στ. Κασσελάκης: Δόθηκαν μάχες

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από την βάση. Κι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν  να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022. Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον Ιδρυτή της Κυβερνώσας Αριστεράς τον Αλέξη Τσίπρα.

21.03 Στ. Κασσελάκης: Στόχος να γίνουμε σύγχρονο, ελκυστικό κόμμα

«Για να εμπνεύσουμε ξανά τους συμπολίτες μας και ειδικά το νέο κόσμο, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε ένα κόμμα σύγχρονο, ελκυστικό, που συμβαδίζει με την εποχή του.

Αυτό θέλω να κάνω, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

20.58 Στ. Κασσελάκης: Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό και σύγχρονο.

20.52 Στ. Κασσελάκης: Δέσμευση μας η αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου

«Διπλασιασμός του αριθμού καθηγητών σε βάθος τριετίας, ώστε να είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς την αναλογία καθηγητών προς φοιτητές. Διπλασιασμός της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας».

20.48 Η προοδευτική αντεπίθεση «συνοψίζεται τέσσερις κεντρικούς άξονες», λέει ο Στ. Κασσελάκης

  1. Πατριωτική και υπερήφανη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική
  2. Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό
  3. Ευημερία και πρόοδος για όλους, με καθολική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών από ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και αξιόπιστο ΕΣΥ
  4. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας

20.43 «Στέφανε γερά, κυβέρνηση ξανά» στο σύνθημα που ακούγεται

20.41 Στ. Κασσελάκης : Θέλουμε και μπορούμε να βγάλουμε την πατρίδα από το τέλμα

«Η βαθιά κοινωνική κρίση οδηγεί στην παραίτηση και τις μειωμένες προσδοκίες και συνοδεύεται από την κρίση της πολιτικής και των αντιπροσωπευτικών θεσμών. Την καλλιέργεια της αντίληψης ότι »Όλοι είναι ίδιοι/ τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει επειγόντως. Είναι θέμα προστασίας της ίδιας της δημοκρατίας. Αυτό το ιστορικό καθήκον δεν μπορεί να το αναλάβει ούτε το ΠΑΣΟΚ, που στα περισσότερα παραμένει συμπληρωματική δύναμη της ΝΔ, ούτε η μικρή, πολυδιασπασμένη, αυτοαναφορική Αριστερά. Μόνο εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θέλουμε και μπορούμε να βγάλουμε την πατρίδα από το τέλμα».

20.39 Καταπέλτης για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με σχέδιο και μεθοδικότητα απαξιώνει και ακυρώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, χειραγωγεί τη δικαστική εξουσία και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψής του, παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση, αντί να απολογηθεί, επιτίθεται προκλητικά στους 330 Ευρωβουλευτές, που υποστήριξαν το ψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης, ο δήθεν υπέρμαχος της Ευρώπης, περιφρονεί και κατασυκοφαντεί τους θεσμούς της. Mόλις προχθές επιχείρησε να προσπεράσει και να υποβαθμίσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ένα δημοσίευμα του Economist! Τι ακριβώς θέλει για να είναι σίγουρος πως κανένας δεν θα του ασκεί κριτική; Να καταργήσουμε και το Ευρωκοινοβούλιο;» αναρωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης.

20.35 «Στέφανε, άλλαξέ τα όλα, σε στηρίζουμε» φωνάζουν κάποιοι από τους συνέδρους

20.32 Κασσελάκης για το έγκλημα στα Τέμπη: Δεν ξεχνάμε τις 57 ζωές

«Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ένα βαθύ κράτος αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων. Ένα κράτος με διαλυμένες υποδομές και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στις 28 Φεβρουαρίου, είναι η επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών.

Δεν ξεχνάμε τις 57 ζωές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν. Δεν ξεχνάμε τις οικογένειες τους που απαιτούν δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε τους τραυματίες.

Καταγγέλλουμε την συγκάλυψη που επιχείρησε η κυβέρνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση της για το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης».

20.30 «Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά» ακούγεται από τον κόσμο που έχει γεμίσει το γήπεδο

20.25 Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ

«Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη βλέπουν ότι η κυβέρνησή του απαξιώνει το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διαλύει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

20.24 Στ. Κασσελάκης: Στο πλευρό των αγροτών

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και των κινητοποιήσεων τους, αναδείξαμε  τα προβλήματα τους στη Βουλή και καταθέσαμε οκτώ συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις – λύσεις για τη στήριξη και την  προοπτική τους.  Το ότι είμαστε δίπλα τους και τους ακούμε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι αγρότες ζητάνε από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις δικές μας προτάσεις».

20.15 «Καίει» ο πληθωρισμός σύμφωνα με τον Στ. Κασσελάκη

«Η Ελλάδα έχει θλιβερές πρωτιές, στον πληθωρισμό των τροφίμων, στην πανάκριβη  βενζίνη, στα δυσθεώρητα έξοδα στέγασης, που απορροφούν το 40%-50% του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, όπως έκαναν 12 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιμένει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν θα έχει αποτέλεσμα. Ας ρωτήσουν την Πορτογαλία και την Ισπανία, που μηδένισαν τον ΦΠΑ και οι τιμές μειώθηκαν 17,9% και 7,4% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, κάποιοι λίγοι και ισχυροί σωρεύουν υπερκέρδη και απολαμβάνουν προκλητική φοροασυλία».

20.12 Στ. Κασσελάκης: Τα οικονομικά στοιχεία, εικονική πραγματικότητα

«Τα οικονομικά στοιχεία διαψεύδουν το «success story» και την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η ΝΔ και τα Μέσα που τη στηρίζουν».

20.11 Κάλεσμα για ενωτική πορεία στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

«Πρέπει να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά και να απευθύνει κάλεσμα για ενωτική πορεία στους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Αυτές τις θέσεις θα τις παρουσιάσουμε αναλυτικά στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές. Και θα τις εμπλουτίσουμε μέσα από το διάλογό μας με τα μέλη μας, με τα Τμήματα και τα think tanks, με την κοινωνία και με τις φιλικές πολιτικές μας δυνάμεις στην Ευρώπη».

20.20 Στ. Κασσελάκης: Θα είμαστε μια κυβέρνηση που θα λύσει  τα προβλήματα του κόσμου

«Δεν μπορούμε να είμαστε μια διαχειριστική Κεντροδεξιά. Πρέπει να είμαστε μια σύγχρονη Αριστερά, η οποία θα παρέμβει και θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου».

20.08 Στ. Κασσελάκης: Νέα, δημοκρατική Ευρωπαϊκή Συνθήκη

«Ενσωμάτωση του κοινωνικού πυλώνα θεμελιωδών δικαιωμάτων με δεσμευτική ισχύ σε μια νέα, δημοκρατική Ευρωπαϊκή Συνθήκη. Θεσμοθέτηση ενιαίου τρόπου υπολογισμού του κατώτατου μισθού και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

20.06 Στ. Κασσελάκης:  Με τη δημοκρατική Ευρώπη

«Είμαστε με την Ευρώπη που αποφασίζουν λίγοι σε κλειστά δωμάτια ή με την δημοκρατική Ευρώπη; Είμαστε ξεκάθαρα με την Δημοκρατική Ευρώπη και για αυτό θα πετύχουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και για αυτό θα στείλουμε τους καλύτερους Ευρωβουλευτές μας να δώσουν την μάχη». 

20.03 Στ. Κασσελάκης: Θα πετύχουμε ένα καλό μεγάλο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και θα στείλουμε τους καλύτερους βουλευτές

20.01 Στ. Κασσελάκης: Η Ευρώπη κινδυνεύει άμεσα από την άνοδο της ακροδεξιάς στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές

19.52: Στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης

«Εσείς είστε ο ΣΥΡΙΖΑ . Όλοι εσείς!» τα πρώτα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την δημοκρατική αντεπίθεση» σημειώνει.