Ένα δάγκωμα από την «πιο επικίνδυνη αράχνη της Βρετανίας» άφησε ένα πεντάχρονο παιδί γεμάτο «κυριολεκτικά από την κορυφή ως τα νύχια» με εξανθήματα και ανίκανο να περπατήσει.

Η 5χρονη Lily Hodgson, δεν είχε αντιληφθεί το τσίμπημα του ζώου μέχρις ότου παραπονέθηκε στη μαμά της ότι ο αστράγαλός της πονούσε με αποτέλεσμα να αδυνατεί να περπατήσει.

Μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε φαγούρα και στο πρόσωπό της, οπότε οι γονείς της, νομίζοντας ότι επρόκειτο για αντίδραση στο φαγητό, της έδωσαν αντιισταμινικά. Λίγο αργότερα, η μητέρα της Lily έντρομη αντίκρισε την κόρη της γεμάτη εξανθήματα.

«Ξύπνησα στις 3 τα ξημερώματα καθώς την ένιωθα ζεστή δίπλα μου. Άναψα το φως και παραλίγο να ουρλιάξω…» περιέγραψε η μητέρα του παιδιού, Genna.

Θυμάται τα εξανθήματα να έχουν εξαπλωθεί στο τριχωτό της κεφαλής του παιδιού μέχρι και στα δάχτυλα των ποδιών. «Ο αστράγαλός της πονούσε την επόμενη μέρα και αρνιόταν να πατήσει πάνω του» προσέθεσε.

Το πρωί, η Genna πήγε τη Lily στο τοπικό τους φαρμακείο.

Η 5χρονη Lily μετά το δάγκωμα της αράχνης

«Απλώς υπέθεσα ότι επρόκειτο για τροφική αλλεργία και ότι θα έφευγε σύντομα. Ο φαρμακοποιός μας πήγε σε ένα μικρό δευτερεύον δωμάτιο και έριξε μια ματιά και έκανε μερικές ερωτήσεις. Ανέφερα ότι ο αστράγαλός της πονούσε – μέχρι τότε δεν περπατούσε πάνω του, αλλά δεν ήταν πρησμένος. Είπε ότι υποπτευόταν ότι επρόκειτο για αντίδραση από δάγκωμα και όχι για τροφική αλλεργία και ότι θα ήθελε να την δει επειγόντως ένας γενικός γιατρός» είπε η μητέρα της Lily.

Τελικώς όταν ένας γιατρός εξέτασε την 5χρονη επιβεβαίωσε το δάγκωμα της αράχνης και ανέφερε πως δεν είχε ξαναδεί παρόμοια αντίδραση με αυτήν του οργανισμού της Lily.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για την αράχνη με το όνομα Steatoda nobilis ή αλλιώς Ψεύτικη Χήρα. Πιστεύεται ότι έφτασαν στη Βρετανία από τα Κανάρια Νησιά σε κουτιά μπανάνας στα τέλη του 1800, πριν εξαπλωθούν σιγά σιγά προς τα βόρεια.

«Δεν έχουμε ιδέα πότε δαγκώθηκε ή τι έκανε εκείνη τη στιγμή. Εκείνη την ημέρα ήταν στους γονείς μου και έπαιζε στο εσωτερικό του σπιτιού, περπάτησε τρία λεπτά με τα πόδια μέχρι το σπίτι μας και στη συνέχεια έπαιξε στο σπίτι μας, σε εσωτερικό χώρο πάλι» επισήμανε η Genna.

Και συνέχισε: «Η Lily έπαιρνε ήδη αντιβιοτικά και αντιισταμινικά για αμυγδαλίτιδα και λοιμώξεις των αυτιών, οπότε μας είπαν να συνεχίσουμε με αυτά, καθώς αυτά θα μας συνταγογραφούσαν ούτως ή άλλως».