Ελλαδάρα με ψυχή και εμφανισάρα στους «4» του Παγκοσμίου…

Τα τρομερά και φοβερά κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου… βούλιαξαν με 14-12 την Ιταλία και πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου για πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Πλέον, η Εθνική μας θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουγγαρία την προσεχή Τετάρτη (14/2, 16:30)

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική μας ομάδα η οποία κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την επίθεση της Ιταλίας και παράλληλα να πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων (3-0) βάζοντας έτσι από την αρχή τις βάσεις για την πρόκριση.

Το σκηνικό του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο οκτάλεπτο με την Ελλάδα να είναι το αφεντικό του ματς και με ακόμη τρία γκολ να κλείνει το πρώτο μέρος στο +3 (7-4). Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ιταλία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση σημειώνοντας δύο γρήγορα γκολ. Ωστόσο κάπου εκεί εμφανίστηκε η Ειρήνη Νίνου η οποία με δύο τέρματα κατάφερε να διατηρήσει την Εθνική μπροστά με 12-7.

Μυριοκεφαλιτάκη και Μαργαρίτα Πλευρίτου έβαλαν το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερ στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 14-12.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-3, 5-2

Ιταλία: Κοντορέλι, Ταμπάνι (2), Γκαλάρντι (1) , Αβένιο (1), Τζιουστίνι (2), Μπετίνι (2), Πικότσι (3) , Μπιανκόνι , Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσιέρι (1), Βιακάβα, Μπαντσέλι

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου (2), Χυδηριώτη, Eλευθεριάδου (1), Ξενάκη, Ασημάκη, Νίνου (5), Βασιλική Πλευρίτου (2), Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη (1), Σταματαοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου (2), Πάτρα (1)