Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα Δυτικά, Νότια, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού – Νοτιοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα δε με ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, από την Κυριακή θα εκδηλωθεί νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα φέρει βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σε ανάρτηση του, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι: « Με τον καιρό σιγά σιγά να μας τα χαλάει θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας. Έτσι λοιπόν σήμερα θα συναντήσουμε βροχές – καταιγίδες προς τα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Αύριο τα φαινόμενα αυτά θα εντοπίζονται προς το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το Σάββατο καλός γενικά ο καιρός χωρίς αξιόλογες βροχές και από το βράδυ της ίδιας ημέρας ξεκινάει η γενικευμένη επιδείνωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά, επιδείνωση η οποία μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα απασχολήσει το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες αλλά και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες.»

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  Οι άνεμοι θα πνεουν νοτιοδυτικά εντονότερα με επίκεντρο το Αιγαίο και ειδικότερα τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία ωστόσο θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, στους 18 με 22 βαθμούς.

Λιακάδα θα σημειωθεί στην Αττική, ενώ θα σημειωθούν αραιές συννεφιές μέχρι 5 μποφόρ και εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ανοιχτά γεωγραφικά διαμερίσματα όπου μπορεί να έχουμε και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με περάσματα από αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς. Την Παρασκευή 9/2 θα σημειωθούν βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ το Σάββατο θα υπάρχει βελτίωση του καιρού. Από την Κυριακή θα ενταθούν τα φαινόμενα καθώς έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό που από τη Δευτέρα θα φέρει βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Στη Θράκη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα αφήσει μεγάλο όγκο νερού ενώ τοπικά θα υπάρχει μικρή πτώση της θερμοκρασία ενώ χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές από τα 1.200 μέτρα και πάνω.