Δυστυχώς ούτε αυτή η κυβέρνηση ξέφυγε από τον κανόνα που θέλει τις κυβερνήσεις να κλείνουν μάτια και αφτιά, περί των αιτημάτων της αγροτικής τάξης, και όταν οι άλλοι αποφασίζουν να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους, τρέχουν και δεν φτάνουν για να ανακαλύψουν, στο παρά ένα, λύσεις. Δεν ήξεραν ότι ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όριά του; Το γνώριζαν. Δεν ήξεραν ότι ειδικά στη Θεσσαλία οι άνθρωποι καταστράφηκαν; Κι αυτό το γνώριζαν. Τι έκαναν όλους αυτούς τους μήνες; Τίποτε. Και τώρα τρέχουν. Χωρίς σχέδιο και με μπαλώματα εδώ κι εκεί. Το πιο ενδιαφέρον και πιο σημαντικό υπουργείο για να γίνουν πράγματα είναι το υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως το λένε τώρα. Πέντε χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπορεί κάποιος να κάνει έναν απολογισμό και να αναλύσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχει γίνει αυτό το διάστημα προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο πρωτογενής τομέας της χώρας; Φοβάμαι πως όχι, δεν μπορεί, γιατί απλά δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστα πράγματα.

Είναι, πιστεύω, ευκαιρία, αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις, να ξεδιπλωθεί (αν υπάρχει δηλαδή, διότι «παίζει» να μην υπάρχει…) μια ολοκληρωμένη αγροτική πολιτική, με στοχευμένες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, για να μπορέσει ο αγρότης να απολαύσει, όσο γίνεται, μια καλύτερη ζωή.

Και κάτι ακόμη: ακούγεται λιγάκι σαν εκβιασμός το να λες στους αγρότες «ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους». Μέχρι τώρα ανοιχτοί ήταν οι δρόμοι, αλλά με τον αγροτικό κόσμο δεν υπήρχε κανείς διάλογος. Εντάξει τώρα, δεν τους σέβονται τους ανθρώπους…

Ο λαϊκισμός αξίας 91 εκατομμυρίων…

Πόσο κοστίζει ο λαϊκισμός; Ακριβά, πολύ ακριβά! Και τον πληρώνουμε όλοι τον λαϊκισμό, ανεξαρτήτως κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής ή οικονομικής τάξης. Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου. Παράδειγμα, που χθες είδε το φως της δημοσιότητας και είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό. Και συνάμα ανατριχιαστικό: ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε «ευγενική χορηγία» τη στήριξή του στις γνωστές ακτιβιστικές οργανώσεις τού «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», αρνήθηκε να δεχθεί την κατασκευή πλευρικών διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, όπως προβλεπόταν από την αρχική σύμβαση, σε τρία σημεία: στη Βαρυμπόμπη, στον Αγιο Στέφανο και στη Χαλκίδα. Ωραία; Πάρα πάρα πολύ ωραία, σας πληροφορώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον λαϊκισμό τον είχε κορόνα στο κεφάλι του, καταστρατήγησε τη σύμβαση ως προς αυτό το σκέλος διότι δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι επιβάλλει χαράτσι στην Εθνική. Ως εκ τούτου τα διόδια δεν τοποθετήθηκαν ποτέ, αλλά από το 2017 ο κρατικός προϋπολογισμός πληρώνει κανονικά την εταιρεία παραχώρησης που λειτουργεί τον δρόμο, όσα θα εισέπραττε αν υπήρχαν. Στα έξι χρόνια από τη… φιλολαϊκή απόφαση ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται την Εθνική έχει λάβει από το ελληνικό Δημόσιο – κρατηθείτε, παρακαλώ, διότι δεν θέλω να έχουμε τίποτε ατυχήματα – 91 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη!!!

…και η κατάρα του πολιτικού κόστους

Ποιος πλήρωσε αυτά τα 91 εκατομμύρια; Εμείς όλοι. Ανεξαιρέτως. Και οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, αλλά και ο παππούς που κατοικεί στα Τζουμέρκα ή στη Γαύδο, στο Σουφλί ή στα Κύθηρα, κι ας μην πέρασε και ούτε και πρόκειται ποτέ να περάσει από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για να πάει στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία. Είναι δίκαιο αυτό; Δεν είναι.

Αλλά να μην τα ρίχνουμε όλα στον ΣΥΡΙΖΑ που λαΐκιζε, επειδή ήταν στο DNA του. Υπάρχει και η σημερινή κυβέρνηση. Πέντε χρόνια στην εξουσία συμπληρώνει σε λίγο. Εκανε κάτι επ΄ αυτού; Τίποτε δεν έκανε. Εξακολουθεί να πληρώνει την παραχωρησιούχο εταιρεία της Εθνικής Οδού, αγόγγυστα, με συνέπεια και με στοχοπροσήλωση. Τρεις υπουργούς έχει αλλάξει ο Κυριάκος στο υπουργείο Υποδομών και πέντε – έξι υφυπουργούς. Ουδείς άγγιξε το πρόβλημα, διότι ο λαϊκισμός είναι βαριά ασθένεια και δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο στην πολιτική. Ο λαϊκισμός και η κατάρα του πολιτικού κόστους.

Και θα τον πληρώνουμε, στους αιώνες των αιώνων, αμήν!

Αφού προηγουμένως τους έχουμε ψηφίσει όλους αυτούς.

(91 εκατομμύρια;!!! Οσα τα λεφτά για να ανακαινιστούν πέντε νοσοκομεία, να κατασκευαστούν 20 σχολεία και ούτω καθεξής. Μα δεν ντρέπονται λιγάκι;)

Αντιπολίτευση στα κόκκινα

Ο πρόεδρος Στέφανος κάνει αντιπολίτευση. Δηλαδή μιλάμε για πολύ σκληρή αντιπολίτευση. Τόση, και τέτοια, που τρόμος συνέχει τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, αλλά δεν θα το κάνουμε θέμα τώρα αυτό. Σημασία έχει ότι ο πρόεδρος Στέφανος κάνει αντιπολίτευση. Αλλά με το δικό του στυλ, που όσο να πεις έχει ένα ιδιαίτερο στυλ. Ας παρακολουθήσουμε όμως την προϊστορία αυτού που έκανε χθες, στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: εκεί κατά τον Οκτώβριο, για λόγους άγνωστους σε εμάς τους υπόλοιπους, αποφασίζει να επισκεφθεί το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) στην Καλλιθέα. Τι είχε μείνει σε εμάς από εκείνη την επίσκεψη; Κάτι… ακροβατικά που είχε επιχειρήσει, τα οποία ενέβαλαν σε σοβαρό κίνδυνο την ακεραιότητα, όχι ευτυχώς του ίδιου, αλλά του στενού… παντελονιού του. Το παντελόνι γλίτωσε και εν συνεχεία ο πρόεδρος Στέφανος εισήλθε στο κέντρο και κάπου εκεί, επειδή έκανε και ζέστη εκείνες τις ημέρες, large όπως είναι, υποσχέθηκε στη διοίκηση ότι θα τους δωρίσει 10 κλιματιστικά για την κάλυψη των χώρων του κέντρου.

Ομως, όπως αποκάλυψε ο «Μικροπολιτικός» των «ΝΕΩΝ» στις 26 Ιανουαρίου, τα κλιματιστικά παραδόθηκαν μεν (είπαμε, large ο πρόεδρος), αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη.

Η συνέχεια (του έργου) διά στόματος του προέδρου Στέφανου: «Κάνω έκκληση σε αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση. Μη θεωρείτε ότι θα μου δώσετε «πόντους». Θεωρήστε ότι τη δωρεά έκανε κάποιος από τους ολιγάρχες που χρηματοδοτεί την προπαγάνδα σας. Μόνο τοποθετήστε τα air-condition ΤΩΡΑ. Τα παιδιά κρυώνουν και φτάσαμε στον Φεβρουάριο. Λίγη ανθρωπιά, έστω και αργά»!!

Πρόεδρε, δεν θέλω να σ’ το χαλάσω, αλλά αυτοί οι «ολιγάρχες» που χρηματοδοτούν την προπαγάνδα «τους» δεν δίνουν ούτε τον πυρετό τους! Επίσης, ένας που ξέρω, αν βρει καλή τιμή, πουλάει και αυτόν ακόμη. Τον πυρετό!

(Εξυπακούεται ότι είναι βλακώδες να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμη τα κλιματιστικά. Εκτός πια κι αν είναι μόνο ψύξης…

Πρόεδρε, επίσης τα παιδιά δεν κρυώνουν, αλκυονίδες μέρες έχουμε. Ανοιξη, το λέει κι ο Θοδωρής Κολυδάς…

Βρες κάτι άλλο να την καταγγείλουμε μαζί την… ανάλγητη κυβέρνηση!)

Τζάμπα κόπος

Εχω αναφερθεί και κατά το παρελθόν στους συμπαθείς fans του «πολλά βαρύ και όχι» Πολάκη, οι οποίοι, «αθώοι του αίματος», εξακολουθούν να ακολουθούν αυτόν τον τύπο, παρότι έχει υπερβεί πολλές φορές τα όρια ενός καθωσπρεπισμού που πρέπει να επικρατεί στην πολιτική αντιπαράθεση. Οπως λ.χ. με την τάση του να τα βάζει με γυναίκες, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το δήθεν ενδιαφέρον του για το ΕΣΥ. Δεν με αφορά όμως το θέμα αυτό. Αφορά τους δικούς του, έχει και γυναίκα και δύο κόρες, να του επισημάνουν ότι δεν γίνεται να στοχοποιεί γυναίκες για να υποδύεται τον «αδιάφθορο» αστυνόμο Κάλαχαν στην πολιτική.

Επανέρχομαι στους fans όμως. Εις εξ αυτών, ο οποίος κατά καιρούς μοιάζει να είναι και… εκφραστής του πνεύματος Πολάκη (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει, τέλος πάντων), ανήρτησε χθες στον «τοίχο» του στο Facebook το ακόλουθο, εντός ζωηρού κόκκινου χρώματος, το οποίο φυσικά αναδημοσιεύω (όπως είναι, χωρίς να επιχειρήσω οιανδήποτε «βελτίωση») διότι έχει την πλάκα του:

«Παύλος Πολάκης σε παρακολουθώ ανελλιπώς, βλέπω τον αγώνα σου/σας. Δεν έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να γίνει μια συγκλονιστική ενέργεια για να ταράξει το σύστημα συθέμελα».

Το… είδωλο της συμφοράς δεν σχολίασε την… έκκληση του οπαδού για κάποια «συγκλονιστική ενέργεια», για την οποία όμως, όπως διαπίστωσα, δεν υπήρξε και κανένας ενθουσιασμός από τους υπόλοιπους. Μόνο πέντε likes και μία κοινοποίηση συγκέντρωσε η «έκκληση». Τζάμπα κόπος.