Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις θυμάτων του tiktoker «Hayate» που συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο 35χρονος Youtuber διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με το γνωστό ψευδώνυμο και μετέδιδε ζωντανά κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με αναπηρία με σκοπό παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι σοκαριστικές καταγγελίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε ο ANT1, o γνωστός Youtuber τους εκμεταλλευόταν, τους έφτυνε και τους έδερνε.

«Με χτυπούσε πολύ άσχημα, ‘μπουκέτα’, ενώ έφερνε ανήλικες 15 έως 17 ετών τις πότιζε αλκοόλ, τσίπουρο, κρασί, οτιδήποτε και μετά τις πήγαινε με το ζόρι στο δωμάτιο» λέει ο ένας άνδρας.

Για τα βίντεο της φρίκης, λένε ότι κάποιοι πλήρωναν για να τα βλέπουν ζητώντας και αυτοί να οδηγηθούν στο δικαστήριο. «Οι θεατές έκαναν donate. Ουσιαστικά, ο χρήστης έβαζε ένα ποσό, από 10 έως 200 ευρώ, λέγοντας ‘δώσε ένα χαστούκι σ’ αυτόν», επισημαίνει το ένα από τα φερόμενα θύματα.

Πώς δρούσε

Ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να πραγματοποιήσουν προκλήσεις τις οποίες έθεταν οι θεατές καταβάλλονατς το ανάλογο αντίτιμο.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο «Hayate» κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του περασμέμου Ιανουαρίου έως και χθες 6 Φεβρουαρίου, καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αυτές περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, εις βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 35χρονος προέβη στην τελευταία προ της συλλήψεώς του ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Ο 35χρονος συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων», «σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων» και «απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α ‘Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά’ λόγω αναπηρίας».