Στόχος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης φέρεται πως έγινε νωρίτερα σήμερα (6/2) ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση στο φορτηγό πλοίο STAR NASIA, με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, σημειώθηκε στον κόλπο του Άντεν, με το πλήρωμα να μην διατρέχει κίνδυνο.

Νωρίτερα η βρετανική υπηρεσία UKMTO είχε κάνει αναφορά για ένα περιστατικό ασφαλείας στα ανοιχτά της Υεμένης

Συγκεκριμένα, το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά από έκρηξη, ενώ έχουν ενημερωθεί οι τοπικές Αρχές.

Κατευθυνόταν στην Ινδία

Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανακοίνωσε πως ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ στοχοθετήθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η βρετανική υπηρεσία UKMTO είχε κάνει αναφορά για ένα περιστατικό ασφαλείας στα ανοιχτά της Υεμένης και ειδικότερα στα 50 ναυτικά μίλια νότια από το Άντεν χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιβεβαιώνουν τις επιθέσεις οι Χούθι

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης δήλωσε ότι «πραγματοποιήσαμε δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Η πρώτη έγινε στο Star Nasia και η άλλη στο Morning Tide χρησιμοποιώντας κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους και τα χτυπήματα ήταν ακριβή και άμεσα.

Επιβεβαιώνουμε τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα κατά των ισραηλινών πλοίων ή εκείνων που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης έως ότου αρθεί ο αποκλεισμός και λήξει η επιθετικότητα κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».