Ο Άρης Σταθάκης, του οποίου το όνομα είχε γίνει συνώνυμο της οδικής ασφάλειας, τη δεκαετια του 90, ξεκίνησε σαν σήμερα την πρώτη εκπομπή με τίτλο «Από την Θέση του Οδηγού».

Σήμερα, το  «StAr Ίδρυμα Αρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια» γιορτάζει την επέτειο των 34 ετών από την ημέρα που στον τηλεοπτικό αέρα ιδιωτικού σταθμού έπαιξε το πρώτο επεισόδιο της θρυλικής εκπομπής. Εκπομπή τομή για την εποχή της, προβάλλοντας με έμφαση και τον δικό του καυστικό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οδηγοί στους δρόμους προσπαθώντας να αλλάξει τη νοοτρόπια μας! Κατάφερε να γίνει γνωστός, επειδή δεν απευθυνόταν μόνο στους οπαδούς του αυτοκινήτου αλλά σε όλους τους οδηγούς,  ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Εξηγούσε τα πάντα με απλό  τρόπο, καθηλώνοντας τα Σαββατοκύριακα εκατομμύρια τηλεθεατές. Και αυτό έκανε και αργότερα από το βήμα της Βουλής, πιέζοντας να αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά των οδηγών αλλά και στους δρόμους. Ακόμα, έφερε στην Ελλάδα δωρεάν το πρώτο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά. Ο Αρης Σταθάκης «έφυγε» το 2013, όντας ο πιο αναγνωρισμένος δημοσιογράφος αυτοκινήτου στην χώρα μας, που τον ξεχώριζε η ευγένεια, το ήθος και η αιχμηρή του πένα!