Ο Ολυμπιακός σε λίγες μέρες μπαίνει ξανά σε… ευρωπαϊκούς ρυθμούς, αφού θα αντιμετωπίσει τη Φερεντσβάρος για τα Play off του Europa Conference League, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να δηλώνει τη λίστα των Πειραιωτών για τα δύο παιχνίδια με τους Ούγγρους.

Ο τραυματισμός του Ζέλσον Μαρτίνς ουσιαστικά «απλοποίησε» την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού, αναφορικά με τις τρεις αλλαγές που μπορούσε και έπρεπε να κάνει στη λίστα του Ολυμπιακού, ενόψει των αγώνων του Conference League. Και τυπικά, πλέον, μπορούμε να αναφέρουμε ότι με κάθε επισημότητα οι Νταβίντ Κάρμο, Τσικίνιο και Αντρέ Ορτα, είναι οι τρεις νέοι παίκτες που θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο 58χρονος προπονητής.

Συγκεκριμένα, ο Καρβαλιάλ είχε μόνο το δίλημμα Ζέλσον ή Ορτα, με τους Κάρμο και Τσικίνιο να είναι εξ αρχής «σίγουροι». Αλλά από τη στιγμή που ο Πορτογάλος εξτρέμ θα χάσει τα παιχνίδια με τη Φερεντσβάρος, λόγω θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο, το δίλημμα δεν υπήρχε πλέον. Με τον προπονητή των Πειραιωτών να επιλέγει μία παραπάνω λύση για τη μεσαία γραμμή, παρά έναν ακόμη επιθετικό (Ναβάρο) ή εξτρέμ (Καμπράλ).

Αυτή είναι η λίστα

Μετά από αυτό, η λίστα που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην UEFA, περιλαμβάνει τα εξής ονόματα: Πασχαλάκης, Τζολάκης (τερματοφύλακες), Ροντινέϊ, Κίνι, Ορτέγκα, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόη, Κάρμο (αμυντικοί), Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Καμαρά, Ιμπόρα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Ποντένσε, Φορτούνης (μέσοι), Μασούρας, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς (επιθετικοί).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λίστα του Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχουν πλέον τα ονόματα των Φρέιρε, Πορόζο, Σκάρπα, Βρουσάι, Μπιελ, Σολμπάκεν, Ανδρούτσου, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά. Αντίθετα, αναγκαστικά παραμένει μέσα το όνομα του Μάντι Καμαρά, από τη στιγμή που βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ, επί της ουσίας όμως και εφόσον τηρηθεί μέχρι τέλους ο υποβιβασμός του στη Β ομάδα, δεν θα υπολογίζεται έως το φινάλε της σεζόν. Με την παρουσία του στη λίστα να είναι τυπική.

Από εκεί και πέρα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να μην δηλώσει τη Λίστα Β την Παρασκευή. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δικαίωμα να τη δηλώσουν έως τις 14/02 και θα τη στείλουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Στη συγκεκριμένη λίστα δεν υπάρχει όριο για το πόσοι παίκτες θα τοποθετηθούν, καθώς αφορά μόνο γηγενείς (club trained) παίκτες.

Στην προηγούμενη λίστα Β είχαν δηλωθεί οι Παπαδούδης (τερματοφύλακας), Αποστολόπουλος, Ντόη, Λιάτσος, Σαπουντζής, Τσέλιος και Καράκουτης. Και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι σε αυτήν θα μπουν και τα ονόματα των Κουτσίδη, Χ. Κωστούλα, Παπακενελλου και Μουζακίτη, που ξεχωρίζουνς την Κ19 και τη Β Ομάδα.