Νέα σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό αναμένεται να δώσουν φέτος κατά τη θερινή σεζόν οι απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από 7 πόλεις των ΗΠΑ. Ειδικότερα, απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα εκτελούνται από Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Ουάσιγκτον, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Σικάγο και Ατλάντα.

Από Νέα Υόρκη. Τρεις αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν εποχικές πτήσεις προς την Αθήνα από το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τις αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines, American Airlines και τη νεοεισερχόμενη Norse Atlantic Airways. Η τελευταία, που είναι αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, θα προσφέρει πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Από Νιου Τζέρσεϊ. Μια άλλη πόλη με απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα είναι το Νιου Τζέρσεϊ. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πετούν από το διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty προς την Αθήνα όλο τον χρόνο με την Emirates. Επίσης, η United Airlines θα προσφέρει εποχικές πτήσεις, ξεκινώντας τον Μάρτιο.

Από Ουάσιγκτον. Οι ταξιδιώτες που βρίσκονται στην περιοχή της Ουάσιγκτον θα έχουν απευθείας πτήση από το διεθνές αεροδρόμιο Dulles (IAD) προς την Αθήνα από την άνοιξη. Η United Airlines ανακοίνωσε ότι θα εκτελεί καθημερινές πτήσεις από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Από Βοστώνη. Αλλη μία πόλη που θα έχει απευθείας σύνδεση με την Ελλάδα είναι η Βοστώνη. Η Delta Airlines θα πραγματοποιεί καθημερινές απευθείας πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης (BOS) προς την Αθήνα από τον Απρίλιο.

Από Φιλαδέλφεια. Οι ταξιδιώτες στη Φιλαδέλφεια θα έχουν απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα μέσω της American Airlines. Η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας (PHL) από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Από Σικάγο. Απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι θα εκτελούν:

  • Η American Airlines, που θα προσφέρει και πάλι εποχικές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγου (ORD) προς την Αθήνα. Οι πτήσεις θα είναι καθημερινές από Μάιο έως Οκτώβριο.
  • Η United Airlines ανακοίνωσε νέο δρομολόγιο προς την Αθήνα, με καθημερινές πτήσεις, από τα τέλη Μαΐου έως τον Αύγουστο.

Από Ατλάντα. Τέλος, οι αμερικανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να πετάξουν και από την Ατλάντα προς την Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Delta Airlines. Οι πτήσεις ξεκινούν τον Μάρτιο και θα είναι καθημερινές.