Ένα νέο βήμα στην πολιτική κάνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επανερχόμενος στα ψηφοδέλτια ως επικεφαλής μιας δικής του πρωτοβουλίας.

Ειδικότερα, ο πολιτικός ιδρύει νέο κόμμα, το οποία θα μετάσχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνται στις 6-9 Ιουνίου 2024.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος το αποκάλυψε στην εκπομπή «Στο Κέντρο», που θα μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης (30/1). Μιλώντας σε αυτήν, ο πολύπειρος πολιτικός ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο ίδιος αποσαφήνισε ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής αλλά και πως δεν υπήρξε ποτέ θέμα προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξή του στην ΕΡΤ:

Όσον αφορά στον επίμαχο διάλογό του με τον δημοσιογράφο, αυτός ήταν ο εξής:

Δημοσιογράφος: Θα κάνετε κόμμα στις Ευρωεκλογές;

Λοβέρδος: Ναι. Σας το απαντάω ευθαρσώς

Δημοσιογράφος: Θα είστε υποψήφιος Ευρωβουλευτής;

Λοβέρδος: Ναι

Δημοσιογράφος: Πού θα τοποθετείται;

Λοβέρδος: Στο χώρο του κέντρου

Δημοσιογράφος: Άρα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Λοβέρδος: Καλά τα λέτε. Όταν θα το ανακοινώσω, δεν το ανακοινώνω ακόμα, έχω ακόμα δρόμο προετοιμασίας. Όλα τα έχω βρει. Αφού σας είπα ότι στον Άρειο Πάγο είδα το «Εμπρός»

Δημοσιογράφος: Είναι του Μακρόν αυτό

Λοβέρδος: Είναι σύνθημα που έρχεται από πίσω από βαθιά από πολλά κινήματα στην Ευρώπη. Κράτησε τρεις μήνες η φημολογία για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπήρχε αυτό το θέμα ποτέ.