Δεν θέλει να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Οπότε, ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο πως θα απέχει από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ετσι, χωρίς ενδοκυβερνητικά δράματα, ο γαλάζιος διαφωνών με το μεγαλύτερο βάρος απ’ όλους τους ομοϊδεάτες του έκλεισε το θέμα που είχαν σπεύσει να ανοίξουν συμπολιτευόμενοι κι αντιπολιτευόμενοι.

Οσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα – και φυσικά ελπίζουν σε ένα βραχυκύκλωμά του εξαιτίας της μεταρρύθμισης του οικογενειακού δικαίου – διάβασαν την ειδική μεταχείριση του υπουργού Επικρατείας σαν απόπειρα να αποδυναμωθεί το σενάριο της εμφάνισης μιας συγκροτημένης δεξιάς εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Με όρους κομματικής κουζίνας, δηλαδή, η κάπως παράδοξη δυνατότητα που δίνεται σε ένα μέλος της κυβέρνησης, το οποίο συμμετέχει στον πρωινό καφέ του Μαξίμου, να δηλώνει αντίθετος με μια κυβερνητική πρωτοβουλία έχει λογική. Αλλά και μέσα από το επικοινωνιακό πρίσμα η παραμονή του στην κυβέρνηση φαίνεται για κάποιους ορθή.

Ο θόρυβος που θα προκαλούσε μια παραίτηση θα ήταν δυσκολότερα διαχειρίσιμος από τα σχόλια για την πρωθυπουργική ανοχή στον Βορίδη και τη βοριδική ανοχή στη θεσμοθέτηση του γάμου.