Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας, με όλο και περισσότερες εταιρίες να χρησιμοποιούν τους influencers για την προώθηση των προϊόντων τους. Ένα post μάλιστα μπορεί να κοστίσει ακόμα και χιλιάδες ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η λίστα που δημοσίευσε η «Sun» με αφορμή το Αυστραλιανό Οπεν και αφορά τις/τους συντρόφους και συζύγους των κορυφαίων τενιστών και των καλύτερων τενιστριών και τα χρήματα που παίρνουν για κάθε ποστ στα social media από τις εταιρίες που θέλουν να διαφημιστούν μέσω των αναρτήσεών τους.

Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η σύντροφος του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Σοφία Τομάλα, η οποία έχει 1.4 εκατ. ακόλουθους στο Instagram και αμείβεται από τις εταιρίες με 8.000 λίρες για κάθε δημοσίευσή της στα social media. Η Σοφία, η οποία είναι μοντέλο, παρουσιάστρια και ηθοποιός, είναι μαζί με τον Γερμανό τενίστα από το 2022, ενώ στο παρελθόν είχε σχέση και με τον άλλοτε τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και νυν της Νιούκαστλ, Λόρις Κάριους.

Στη δεύτερη θέση με 7.300 λίρες ανά ανάρτηση είναι η σύντροφος του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα. Η 36χρονη, η οποία έχει 1.3 εκατ ακόλουθους στο Instagram, είναι ηθοποιός και μοντέλο, ενώ στο παρελθόν ήταν ζευγάρι με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η σύζυγος του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γέλενα. Δεν έχει φτάσει ακόμα τους ακόλουθους που έχουν οι δύο προηγούμενες, καθώς μετράει 686.900 followers στο Instagram, αλλά για κάθε ανάρτησή της φέρεται να παίρνει 4.600 λίρες.

Επόμενη στη λίστα είναι η σύντροφος του Αμερικανού τενίστα, Τόμι Πολ, Πάιζ Λορέντζε, η οποία ασχολείται με τη μόδα και το lifestyle. Εχει δική της εταιρία ρούχων από το 2021. Οι ακόλουθοί της στο Instagram είναι 549.300 και για κάθε ποστ της αμείβεται με 3.800 λίρες.

Στην 5η θέση είναι ένας άνδρας. Ο σύζυγος της Καρολίν Βοζνιάκι: Ντέιβιντ Λι. Ενας πρώην παίκτης NBA (Νικς, Γουόριος, Σέλτικς, Μάβερικς, Σπερς), ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2017. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την Δανή τενίστρια, η οποία στο παρελθόν υπήρξε ακόμα και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Ο Αμερικανός έχει 388.600 followers στο Instagram και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αμείβεται με 2.900 λίρες για κάθε ανάρτησή του ως influencer.

Ακολουθεί ο σύζυγος της Αμερικανίδας τενίστριας, Σλόαν Στέφενς, Τζόζι Άλτιντορ, ο οποίος είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο 34χρονος επιθετικός είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ (115 συμ.), ενώ στο παρελθόν έπαιξε μεταξύ άλλων σε Χαλ, Βιγιαρεάλ, Αλκμααρ και Σάντερλαντ. Από τον περασμένο Ιούνιο είναι χωρίς ομάδα. Έχει 249.300 ακόλουθους στο Instagram και σύμφωνα με τη «Sun» βγάζει 2.100 λίρες ανά ποστ.

Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται η σύζυγος του Αμερικανού τενίστα, Τέιλορ Φριτζ, Μόργκαν Ρίντλ, η οποία μάλιστα είναι γνωστή ως «η πιο διάσημη γυναίκα στο ανδρικό τένις». Είναι πολύ ενεργή στα social media, όπου εκτός από το Instagram, ασχολείται πολύ και με το tik tok. Βγάζει vlogs από τα τουρνουά που αγωνίζεται ο σύζυγός της και έχει χιλιάδες followers. Στο Instagram μετράει 233.000 ακόλουθους και για κάθε προωθητική της ανάρτηση αμείβεται από τις εταιρίες που θέλουν να διαφημιστούν με 1.800 λίρες.

Στην 8η θέση βρίσκεται η ελληνικής καταγωγής σύντροφος του Νικ Κύργιου, Κοστίν Χατζή. Η 22χρονη στο Αυστραλιανό Οπεν προμοτάρει τα ρούχα της εταιρίας «MESHKI», ενώ στο Instagram έχει σχεδόν 179.000 ακόλουθους και αμείβεται με 1.600 λίρες ανά ανάρτηση.

Ακολουθεί η σύντροφος του Γιάνικ Σίνερ, Μαρία Μπρατσίνι. Η Ιταλίδα είναι μοντέλο και influencer. Είναι ζευγάρι με τον Γιάνικ από το 2020 και η σχέση τους της έχει αποφέρει χιλιάδες followers. Τη δεδομένη στιγμή έχει 180.000 ακόλουθους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για κάθε προωθητική της ανάρτησή παίρνει από τις εταιρίες 1.500 λίρες.

Την 10άδα ολοκληρώνει η σύντροφος του Ντομινίκ Τιμ, Λιλ Πολ Ρονκάλι, η οποία έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό κυρίως μέσα από την παρουσία της στο γερμανικό «Dancing with the stars», το οποίο κέρδισε το 2020. Είναι ζευγάρι με τον Αυστριακό τενίστα από το 2021. Εχει 150.200 ακόλουθους, που της αποφέρουν 1.400 λίρες για κάθε ανάρτησή της.

Δείτε τη σχετική λίστα: