Σε μια στιγμή άλλαξε για πάντα η ζωή του 49χρονου πυροσβέστη Adrian Smith. Όταν ο πυροσβέστης κλήθηκε σε φονικό τροχαίο, αναγνώρισε την 21χρονη κόρη του Ella από το τατουάζ στο πόδι της καθώς την έβγαζαν από το αυτοκίνητο.

H 21χρονη που εργαζόταν σε οίκο ευγηρίας έχασε τη ζωή της σε τροχαίο που προκάλεσαν δύο μαθητευόμενοι οδηγοί που έκαναν κόντρες μεταξύ τους τον Ιούνιο του 2021 κοντά στην περιοχή Haverfordwest.

Ο Jago Clarke και η μητέρα ενός παιδιού Emma Price, και οι δύο 21 ετών, φυλακίστηκαν για 10 χρόνια μετά το φονικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην Ella.

Ο Adrian ήταν αξιωματικός υπηρεσίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας όταν κλήθηκε στο τροχαίο με πολλούς παγιδευμένους ανθρώπους.

Ήταν το είδος του περιστατικού που είχε παρακολουθήσει πολλές φορές στην καριέρα του. Αλλά αυτό θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα.

«Μόλις έφτασα στο σημείο, έκανα μια εκτίμηση της σκηνής και κινήθηκα γύρω από ένα από τα οχήματα και στάθηκα ανάμεσα στα δύο που είχαν εμπλακεί.

Είδα μια γυναίκα να απομακρύνεται από ένα από αυτά. Παρατήρησα το τατουάζ στο πόδι της και αμέσως αναγνώρισα την Ella.

Γύρισα προς το αυτοκίνητο και έλεγξα την πινακίδα. Ήταν της Ella. Καθώς κοίταξα πίσω, έβαζαν μια κουβέρτα πάνω της».

«Ήξερα κάτι που κανείς άλλος δεν ήξερε»

Εκείνη τη στιγμή, όπως σημείωσε ο Adrian, ήταν ο πιο μοναχικός άνθρωπος στη ζωή αν και περιτριγυρισμένος από πολλούς ανθρώπους.

«Ήξερα κάτι που κανείς άλλος δεν ήξερε. Ήξερα ότι η μεγαλύτερη κόρη μου ήταν νεκρή».

Ο Adrian αναφέρει πως τον στοιχειώνει το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πει στη γυναίκα του από το τηλέφωνο ότι η κόρη τους ήταν νεκρή.

Δεν θα συγχωρήσει, όπως ανέφερε, ποτέ τον Clarke ή την Price για την αλαζονεία τους και την όρεξή τους για αυτοσυντήρηση που δεν δήλωσαν ένοχοι.

«Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί το έκαναν και αυτό θα με τρώει για το υπόλοιπο της ζωή μου».

Ο Adrian αναγκάστηκε να πάρει πρόωρη συνταξιοδότηση από τον ρόλο του στην Πυροσβεστική, ενώ και η σύζυγός του Maria αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά της στο NHS.

«Η απώλεια με κατατρώει και η θλίψη έχει γίνει ο νέος μου εαυτός».