Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι και τον ρόλο του 50χρονου κρεοπώλη που ήταν ο τελευταίος που τον είδε πριν χαθούν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Live News, όταν ο κρεοπώλης προσήχθη για πρώτη φορά στο τμήμα και κρατήθηκε με αφορμή το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του οδηγήθηκε στο κρατητήριο.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες ρωτούσε τους άλλους κρατούμενους εάν γνωρίζουν πως είναι η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η μαρτυρία που σοκάρει

Επίσης σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, «υπάρχει και ένας κρατούμενος Ρομά ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι ο κρεοπώλης του είπε πως αυτό που έχω κάνει δεν πρόκειται να το αποκαλύψω ποτέ».

Οι πληροφορίες αυτές εφόσον επιβεβαιωθούν, συγκλονίζουν και ενισχύουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας εις βάρος του Μπάμπη και με βασικό ύποπτο ως δράστη τον 50χρονο.

Μήνυση καταθέτει η οικογένεια

Την ίδια ώρα όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη, μέσα στις επόμενες ώρες πρόκειται να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την εξαφάνιση του αγαπημένου τους προσώπου.

«Ο αδερφός μου είναι νεκρός, θέλουμε να βρούμε το σώμα του»

Η αδερφή του αγνοούμενου δηλώνει στο Live News σίγουρη πως ο άνθρωπός της έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

«Ο αδερφός μου κάπου είναι που είναι νεκρός και δεν μπορούν να βρουν το σώμα του. Να βρεθεί το σώμα του θέλουμε εμείς», είπε.

Όπως αποκάλυψε το in το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ενέκρινε το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς τόσο του 50χρονου κρεοπώλη όσο και του 31χρονου Μπάμπη, επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος που είδε και επικοινώνησε ο νεαρός για να ζητήσει πίσω τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει.

«Κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως τις 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν», αναφέρεται στο βούλευμα.

Ο 50χρονος κρεοπώλης βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο. Προσήχθη δύο φορές και έχει δώσει αλλεπάλληλες καταθέσεις στις οποίες έχουν διαπιστωθεί κενά και ασάφειες. Όπως μας λέει η αδερφή του αγνοούμενου, μέχρι σήμερα δεν μπήκε στη διαδικασία να την συναντήσει και να μιλήσει μαζί της, για τη δραματική υπόθεση.

«Δεν ενδιαφέρθηκε για τον φίλο του»

«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όχι κανένα. Εδώ μίλησε με τη μάνα μου την Παρασκευή, την επόμενη της εξαφάνισης και έψαχνε τον αδερφό μου και ο τύπος σηκώθηκε το βράδυ να φύγει 2,5 ώρες μακριά ένα χωριό, οπότε πιο ενδιαφέρον; Εγώ αν μάθαινα ότι έχει εξαφανιστεί ένας φίλος μου δεν θα έφευγα, θα έψαχνα», είπε η αδερφή του αγνοουμένου.

Στο Μεσολόγγι παραμένει και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που σκέφτεται διαρκώς τα όσα κρύβει η υπόθεση – θρίλερ.

Για ακόμα μια μέρα, διασώστες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και drone προσπαθούσαν από νωρίς το πρωί να εντοπίσουν ένα ίχνος του αγνοούμενου νεαρού στην περιοχή του αεροδρομίου. Δεν τα κατάφεραν ούτε σήμερα.

Ο ίδιος τηλεφώνησε στον Μπάμπη

Ένα νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι ο 50χρονος κρεοπώλης που είχε σβήσει τους έντονους διάλογους που είχε με τον 31χρονο, φαίνεται να τηλεφώνησε ο ίδιος στον Μπάμπη το βράδυ της εξαφάνισης και να ζήτησε ο ίδιος να συναντηθούν. Εκτιμάται ότι το ραντεβού κλείστηκε για τα χρήματα που ο αγνοούμενος ζητούσε να του επιστραφούν, πριν επιστρέψει στην Ιταλία.

Πολλές από τις δικαιολογίες του κρεοπώλη χαρακτηρίζονται από αστυνομικές πηγές ως αστείες. Ο ίδιος φέρεται να έχει επαναλάβει ότι δεν θυμάται με ακρίβεια τα όσα έκανε από τη στιγμή που άφησε τον νεαρό στη διασταύρωση που του είχε ζητήσει και πήρε τον δρόμο για το σπίτι του.

Στο κάδρο της έρευνας έχει μπει τα τελευταία 24ωρα και ένα τρίτο πρόσωπο, που φέρεται να έπαιξε ρόλο στα δραματικά γεγονότα, ένας άντρας που ήξερε τόσο τον κρεοπώλη όσο και τον αγνοούμενο Μπάμπη.

Η αγωνία των στενών συγγενών του Μπάμπη βρίσκεται για ακόμα μια μέρα στο κόκκινο, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες, τα σενάρια να φουντώνουν και τις κινήσεις των Αρχών να διαδέχονται η μία την άλλη.