Επίσημα και εκτός… «αγοράς» ο πρίγκιπας Mateen του Μπρουνέι που θεωρούνταν ο πιο περιζήτητος εργένης της Ασίας.

Με εμφάνιση που θυμίζει χολιγουντιανό σταρ, ο 32χρονος πρίγκιπας Mateen του Μπρουνέι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την 29χρονη κοινή θνητή Anisha Rosnah, που έχει το δικό της fashion brand και ταξιδιωτικό γραφείο.

Ο δέκατος γιος του σουλτάνου Hassanal Bolkiah, πρίγκιπας Mateen, είχε βρετανική εκπαίδευση και υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις του Μπρουνέι, ενώ είναι και πιλότος ελικοπτέρου. Εκπροσώπησε επίσης τη χώρα του στο πόλο.

View this post on Instagram

A post shared by Mateen (@tmski)

Ο πρίγκιπας Mateen συχνά αποκαλείται «καυτός» και «σέξι» από τους αμέτρητους θαυμαστές του στο διαδίκτυο.

Η εμφάνισή του και το καλλίγραμο σώμα του πρίγκιπα Mateen έχουν κάνει αίσθηση στα social media όπου έχει περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια ακόλουθους.

Η σύζυγός του είναι επιχειρηματίας που ίδρυσε το brand μόδας Silk Collective και έχει το ταξιδιωτικό γραφείο Authentinary.

View this post on Instagram

A post shared by Mateen (@tmski)

Το ζευγάρι γνωρίζεται χρόνια, με τον πρίγκιπα Mateen να μοιράζεται μια αξιολάτρευτη φωτογραφία τους από όταν ήταν παιδιά.

View this post on Instagram

A post shared by Mateen (@tmski)

Ο βασιλικός γάμος διήρκεσε δέκα ημέρες, με το ζευγάρι να έχει περίπου 5.000 καλεσμένους στον υπερπολυτελή γάμο του.

Ήταν πολλοί από τους υπηκόους του σουλτάνου που παρατάχθηκαν στους δρόμους κάτω από τον καυτό ήλιο για να δει το ζευγάρι.

Η 91χρονη Hajah Aminah Abd Morsidee, που έχει δει πέντε βασιλικούς γάμους, δήλωσε ότι είναι χαρούμενη που είδε τον πρίγκιπα Mateen να παντρεύεται την όμορφη Anisha.

Η 37χρονη δασκάλα Norliha Mohamad Din δήλωσε πολύ χαρούμενη για τον πρίγκιπα Mateen. «Αυτός είναι ένας τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας στη βασιλική οικογένεια. Έχω δει τον πρίγκιπα Mateen από τότε που ήταν μικρός».

«Εργαλείο» δημοσίων σχέσεων

Ο πατέρας του πρίγκιπα Mateen είναι ο σουλτάνος Hassanal Bolkiah, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει καθαρή περιουσία 44 δισεκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων (30 δισεκατομμύρια δολάρια).

Είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο και κάποτε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, σύμφωνα με το news.com.au.

Ως το δέκατο παιδί και ο τέταρτος γιος του σουλτάνου Hassanal Bolkiah, ο πρίγκιπας Mateen είναι απίθανο να ανέβει στον θρόνο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.

Η εμφάνισή του όμως έχει καταστήσει τον πρίγκιπα Mateen σε πλεονέκτημα δημοσίων σχέσεων για τη βασιλική οικογένεια, η οποία έχει πληγεί από σκάνδαλα και λογοκρισία όλα αυτά τα χρόνια.

«Είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα», σημείωσε η 20χρονη Amyra Syahira Awang Ahmad.

Μια φωτογραφία πριν από τον γάμο του πρίγκιπα Mateen και της Yang Mulia Anisha Rosnah που αναρτήθηκε στο Instagram φάνηκε να είναι μια προσπάθεια να λάμψει μια πιο μοντέρνα εικόνα της συντηρητικής χώρας.

View this post on Instagram

A post shared by Mateen (@tmski)

Ήταν μέρος μιας προσπάθειας να κάνουν τη βασιλική οικογένεια πιο σχετική με μια νεότερη γενιά που έχει μεγαλώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.