Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, άφησε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Βασίλης Καρράς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τον καλλιτεχνικό χώρο και τους θαυμαστές του.

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 5:00 απόγευμα της Κυριακής (24/12), ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες. Έπασχε από κοροναϊό, ενώ έδινε και μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη σελίδα του «Συλλόγου Φίλων Βασίλη Καρρά» στο Facebook, με τη φωτογραφία προφίλ να αλλάζει και να τοποθετείται μία μαύρη κορδέλα σε ένδειξη πένθους.

Όταν αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο Ηράκλειο της Κρήτης αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό του που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του τα τελευταία χρόνια.

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, που είχε στεφθεί με επιτυχία.

Ωστόσο, λίγο αργότερα νόσησε από κοροναϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του.

Μάλιστα, διάφορα δημοσιεύματα τους προηγούμενους μήνες έκαναν λόγο επιδείνωση της υγείας του. Ο ίδιος τον περασμένο Οκτώβριο «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε πρώτη φορά για το πρόβλημά του.

Συγκεκριμένα, παρενέβη τηλεφωνικά στο Fame Story και η συγκίνηση ήταν μεγάλη, προκαλώντας ενθουσιασμό σε όλους τους θαυμαστές του.

«Καλησπέρα σε όλο το ακροατήριο. Καλησπέρα στους φίλους μου εκεί, στο πάνελ, παντού. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Νικόλα, για την φιλοξενία αυτή τη μικρούλα αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλο τον ελληνικό λαό και όλο το σινάφι μου για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Τίποτα παραπάνω» είπε και πρόσθεσε με συγκίνηση:

«Τι αγάπη είναι αυτή Θεέ μου! Τι αγάπη είναι αυτή Θεέ μου! Τι ομορφιά. Σας ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ. Ο Θεός να μας δίνει δύναμη, να είμαστε γεροί και να βλεπόμαστε».

«Πιτσιρίκο… Πιτσιρίκο… Είμαι εδώ», είπε ο Βασίλης Καρράς απευθυνόμενος στον Αντώνη Ρέμο. «Σας ευχαριστώ πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ! Καλησπέρα και καλή βραδιά! Σας αγαπάω όλους παιδιά μου, όλους, όλους», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα

Μάλιστα, την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε και το νέο -και τελευταίο του- άλμπουμ με τίτλο «Είμαι Εδώ», από τη Minos EMI.

Ο τίτλος του αποτέλεσε μια έμμεση απάντηση σε όσους είχαν βιαστεί να τον βγάλουν ετοιμοθάνατο και φυσικά, πολύ περισσότερο, σε αυτούς που χωρίς καμία ντροπή τον είχαν «πέθαναν» πριν από κάποιες ημέρες.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας έχοντας δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ». Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έκανε πετυχημένα ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Με τους περισσότερους από αυτούς συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα.

Στην προσωπική του ζωή, ο Βασίλης Καρράς μετρούσε περισσότερα από 40 χρόνια γάμου δίπλα στη σύζυγό του, Χριστίνα με την οποία είχαν αποκτήσει μαζί μια κόρη την οποία πάντρεψαν το 2019.