Κουνηθείτε, Waltons. Μια άλλη οικογένεια έχει αναδειχθεί ως η πλουσιότερη δυναστεία στον κόσμο. Για πρώτη φορά, ο οίκος Nahyan εντάχθηκε στην ετήσια κατάταξη του Bloomberg για τις οικογενειακές περιουσίες, και μάλιστα στην κορυφή.

Με περιουσία 305 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Al Nahyans του Αμπού Ντάμπι ξεπέρασαν τους Waltons της Walmart Inc. κατά 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένας άλλος νέος εισερχόμενος: οι Αλ Θάνις, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, κατέλαβε την πέμπτη θέση στη λίστα.

Οι πετρελαϊκές περιουσίες αναδιαμορφώνουν τις παγκόσμιες επιχειρήσεις

Οι πετρελαϊκές περιουσίες αναδιαμορφώνουν τις παγκόσμιες επιχειρήσεις όσο ποτέ άλλοτε. Η αξιοποίηση της προσωπικής – καθώς και της κρατικής – οικονομικής τους δύναμης προσθέτει δύναμη πυρός πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αυξανόμενη επιρροή της περιοχής. Και οι τρεις οικογένειες του Κόλπου στην κατάταξη είναι πιθανότατα πολύ πλουσιότερες από αυτές τις συντηρητικές εκτιμήσεις.

Ως ομάδα, οι πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου αύξησαν τις περιουσίες τους κατά 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια από την τελευταία κατάταξη, και οι νέες καταγραφές από τη Μέση Ανατολή δεν ήταν οι μόνες αξιοσημείωτες αλλαγές. Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων ήταν ένας διαφορετικός βασιλικός οίκος: Η δυναστεία έκτης γενιάς πίσω από την πολυτελή μάρκα Hermès, η οποία αύξησε την περιουσία της κατά 56 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει η τρίτη πλουσιότερη στον κόσμο αποφεύγοντας τις εφήμερες μόδες και καλλιεργώντας την αφοσίωση.

Πηγή: Ot.gr