Έκλεισε κάθε ενδεχόμενο κατάργησης των προωθητικών ενεργειών 1+1 δώρο από τα σούπερ μάρκετ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ζήτημα που έγειρε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά από την αρχική ενημέρωση που περιελάμβανε τα όρια συνταξιοδότησης τα οποία δεν πρόκειται να αλλάξουν άμεσα, την πρόταση του ΚΚΕ για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για τις προσφορές και την ακρίβεια.

Όμως πέρα από τις επεξηγήσεις έκλεισε οριστικά τα ζητήματα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και την παρέμβαση για κατάργηση των προσφορών.

Το παρασκήνιο της φημολογίας

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε μιλώντας στo Ναυτεμπορική TV πως«Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό, δεν γίνεται αλλού στον κόσμο, δηλαδή να μπαίνει ο καταναλωτής στο σούπερ μάρκετ και να αισθάνεται ότι είναι σε ένα παζάρι, γιατί όπου να κοιτάξει θα δει διαφορετικά καρτελάκια με προωθητικές ενέργειες. Αυτά μπερδεύουν τον καταναλωτή, χάνει την εμπιστοσύνη» σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, «αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε, θέλουμε να υπάρξουν καθαρές τιμές, αυτά τα πιστωτικά τιμολόγια ή τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών που εκδίδουν οι προμηθευτές προς αλυσίδες και που θολώνουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι τιμολογήσεις, θέλουμε να περάσουν στο τιμολόγιο, να μειωθούν οι καθημερινές τιμές των προϊόντων στα ράφι, να έχουμε δηλαδή κάθε μέρα χαμηλότερες τιμές, και όταν γίνεται μία προωθητική ενέργεια και μία έκπτωση, αυτή να είναι πραγματική».

Συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε σε συζητήσεις με το σύνολο της αγοράς ώστε να προσδιορίσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, θα καθαρίσουν αυτά τα καρτελάκια προσφορών που πολλές φορές με τον τρόπο που υλοποιούνται μπερδεύουν τον καταναλωτή και μπορεί να υποκρύπτουν και παραπλανητικές εκπτώσεις και να έχουμε μόνιμα καθαρές χαμηλές τιμές στα ράφια για όλα τα προϊόντα. Αυτό το συζητάμε με τους συντελεστές της αγοράς ώστε να καταλήξουμε σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η συνέχεια δόθηκε από την αντιπολίτευση

Άμεσα και χωρίς να χάσει χρόνο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο, όπου ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης «σήκωσε» το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα. Δηλαδή εκεί που αισθάνεται ασφαλής και νιώθει πως έχει πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα και μετά την παρέμβασή του, ενημερωτικές ιστοσελίδες αντιλήφθηκαν ακριβώς το ίδιο πράγμα: Πως η κυβέρνηση θα παρέμβει με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να καταργήσει τις προσφορές 1+1 δώρο. Εις βάρος του καταναλωτή.

Και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρενέβη για να κλείσει το θέμα

Ερωτώμενος για τις προσφορές 1+1 ο Π. Μαρινάκης διέψευσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τις προσφορές 1+1 στα ράφια των σούπερ μάρκετ διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν.

Χιουμοριστικά ή και…όχι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «Και εμείς στο σπίτι μας προτιμάμε το 1+1, είναι πολύ πρακτικά. Δεν θα ήθελα να ξέρω αν γινόταν κάτι τέτοιο- που δεν πρόκειται να γίνει- τι θα γίνει με τη γυναίκα μου εάν γυρίσω σπίτι», σχολίασε μάλιστα χιουμοριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ύφος έμεινε και σε ερώτηση για την αυριανή παρουσία του Στ. Κασσελάκη στο Πολυτεχνείο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τοποθετήθηκε και για την αυριανή παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Επέλεξε μάλιστα να τον «χτυπήσει» στο βιογραφικό του δηλώνοντας πως «Καλά κάνει και θα πάει στην πορεία του Πολυτεχνείου. Δεν ξέρουμε αν θα πάει με το μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα φτιάξει ένα νέο δικό του μπλοκ με την Goldman Sachs», είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τον Στ. Κασσελάκη.