Στην απόλυση άλλων 180 εργαζομένων στο τμήμα παιχνιδιών της προχώρησε η Amazon, στον δεύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Η εταιρεία άρχισε να ανακοινώνει τις απολύσεις στους εργαζόμενους το πρωί της Δευτέρας. Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία προχώρησε σε περικοπή θέσεων εργασίας στο τμήμα streaming μουσικής και podcast, σύμφωνα με το Reuters. Επίσης, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, απολύθηκαν και ορισμένοι υπάλληλοι στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού που είναι γνωστό ως People Experience and Technology ή PXT.

Η εταιρεία εστιάζει πλέον στα δωρεάν παιχνίδια που είναι γνωστά ως Prime Gaming, τα οποία προσφέρονται ως προνόμιο στο πλαίσιο της ετήσιας συνδρομής Prime αξίας 139 δολαρίων. Η συνδρομή περιλαμβάνει επίσης δωρεάν αποστολές και δωρεάν ροή βίντεο.

Τον Απρίλιο, η Amazon είχε απολύσει άλλα 100 άτομα στη μονάδα παιχνιδιών. Συνολικά τον τελευταίο χρόνο η Amazon έχει απολύσει περισσότερα από 27.000 άτομα, ευθυγραμμιζόμενη με την τάση που κυριάρχησε στον τομέα της τεχνολογίας.

Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος προχώρησε στο κύμα απολύσεων παρά το γεγονός ότι τα καθαρά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.