Επίθεση με ρουκέτες δέχθηκε σήμερα η αεροπορική βάση Ain al-Asad στο Ιράκ, που φιλοξενεί αμερικανικές και άλλες διεθνείς δυνάμεις, με την φιλοϊρανική οργάνωση «Αντίσταση» να αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτόξευση των συνολικά 15 ρουκετών που έπληξαν την βάση.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Tasnim», υποστηρίζεται ότι η «Αντίσταση» είναι αυτή που στόχευσε την αμερικανική βάση στην πετρελαϊκή περιοχή al-Omar στο Deir ez-Zor της ανατολικής Συρίας, με 15 ρουκέτες το πρωί της Δευτέρας, ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε φορτηγά κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Νωρίτερα σήμερα, ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε ότι οι αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις στο Ιράκ έχουν δεχθεί 14 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες αυτόν τον μήνα, καθώς οι περιφερειακές εντάσεις αυξάνονται λόγω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως γράφουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη «στόχευσαν  με επτά πυραύλους τρία πολιτικά φορτηγά που μετέφεραν είδη ηλεκτρισμού, μπαταρίες και άλλα κατασκευαστικά υλικά, όπως ξύλο και κεραμικά, κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ στην περιοχή Αμπού Καμάλ».

Στρατιωτική πηγή των IRGC (Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης), σε δήλωση στο North Press Agency του Ιράκ, ισχυρίστηκε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος που ανήκει στον Παγκόσμιο Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στόχευσε μια αποθήκη όπλων και δύο στρατιωτικές θέσεις του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν στην πόλη Abu Kamal, στο ανατολικό Deir ez-Zor κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Tasnim» γράφει ότι «η Αντίσταση» -πιθανώς αναφερόμενη στην Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ που συνδέεται με το IRGC- στόχευσε την αμερικανική βάση στο πετρελαϊκό κοίτασμα al-Omar στη Συρία στις 7:15 π.μ. με 15 ρουκέτες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές σε αυτή τη βάση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Παγκόσμιος Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό και δεν έχει αναλάβει καμία αεροπορική επιδρομή στο Deir ez-Zor.