Αίσθηση έχει προκαλέσει η μυστηριώδης υπόθεση με τους θανάτους δύο μωρών μητέρας από την Κάτω Αχαΐα στην Πάτρα, τα οποία «έφυγαν» από τη ζωή σε διάστημα 15 μηνών. Πρόκειται για δύο κοριτσάκια, 20 ημερών και δύο μηνών.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, ο οποίος έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ πριν ένα χρόνο

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος «κλειδί» της υπόθεσης είναι η έρευνα της αστυνομίας που έγινε τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, πέντε μήνες μετά την έναρξη της άλλης υπόθεσης με την μητέρα από την Πάτρα.

Από την αρχική ιατροδικαστική έρευνα δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα κάποιο εύρημα ότι μπορεί να υπήρξε κάποια πληγή στο παιδί ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και έχει παραδοθεί το πόρισμα αυτών.

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Δεν έχουν γίνει οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο παιδί που ”έφυγε” πρώτο, δηλαδή να εξεταστούν τα ζωτικά όργανα. Αυτή την στιγμή φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην διεξαγωγή των ιστοπαθολογικών εξετάσεων από εργαστήρια της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις μπορεί να δείξουν αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα που να έχει επηρεάσει την λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον τις τελευταίες ώρες εξετάζονται από ιστοπαθολόγο της Αθήνας τα ζωτικά όργανα του παιδιού με το πόρισμα πιθανόν να σταλεί αύριο ή μεθαύριο στην Πάτρα.

Καταλήγοντας ο αστυνομικός συντάκτης τόνισε ότι κατά την διάρκεια της έρευνας της αστυνομίας δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.