«Ανανεωτική, Οικολογική και Ριζοσπαστική Αριστερά» είναι οι λέξεις που (θεωρεί ο Δημήτρης Βίτσας) πρέπει να περιέχονται σε ένα σχήμα όσων αποχαιρετήσουν τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ – η συζήτηση για το πώς θα λέγεται ένα πιθανό νέο κόμμα έχει φουντώσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη θεωρία, τα στελέχη γνωρίζουν καλύτερα. Στην επικοινωνία, όμως, πριν από την όποια (αναμενόμενη, πια) κίνηση, ας προσέξουν λίγο καλύτερα τα αρκτικόλεξα και την ονοματοδοσία: τα πιο ισχυρά μπραντ της Κεντροαριστεράς ήταν και εύηχα.

Σημιτόμετρο

Το αντίστοιχο του «αριστερόμετρου»

για το προοδευτικό Κέντρο είναι η εγγύτητα με τον Κώστα Σημίτη – στο «σημιτόμετρο» πολλοί τρέχουν, για ευνόητους λόγους, να μετρηθούν.

Και όλοι θα είναι παρόντες στην εκδήλωση του Δικτύου της Αννας Διαμαντοπούλου, του Ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ και του περιοδικού Μεταρρύθμιση, με την υποστήριξη του Φόρουμ των Δελφών, στις 6 Νοεμβρίου. Εκεί θα βρεθούν, εκτός από το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δύο αρχηγοί: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για τη Φώφη

Μέχρι τότε, το σημερινό μενού για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχει μια περιοδεία στη Νάξο, όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε θεματική εκδήλωση για τα προβλήματα των δομών υγείας στη νησιωτική Ελλάδα. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, καθώς αύριο συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατό της. Ανήμερα, στις 3 το μεσημέρι, η οικογένειά της και οι συνεργάτες της θα συναντηθούν για το μνημόσυνο στο Πρώτο Νεκροταφείο.

Μονάδα στον Κήπο

Αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Και την αντίστοιχη δράση ετοιμάζει και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: γι’ αυτόν τον λόγο, την υπενθύμιση στις γυναίκες να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, σήμερα και αύριο στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου θα βρίσκεται μια κινητή μονάδα που θα πραγματοποιεί μαστογραφίες.

Τα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί – και κατά το μεσημέρι συμβολικό «παρών» στη διαδικασία θα δώσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.