Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παντρεύτηκε τον σύντροφό του Τάιλερ, ενώ έδωσε συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα».

Πρόκειται για την εφημερίδα της ομογένειας, στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν έγραφε τη «στήλη του φοιτητή».

Από το πολυτελές σπίτι που διαμένει σε προάστιο της Νέας Υόρκης –του οποίου συνιδιοκτήτης είναι ο Τάιλερ Μακμπέθ– ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και στη συνεργασία με τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει μυστικό, είμαι ο εαυτός μου. Δεν είμαι μεσσίας, είμαι ο Στέφανος και θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Αν η Ελλάδα ήταν επιτυχημένη οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεν θα είχε ανάγκη από κάποιον εξωτερικό (outsider) σαν κι εμένα» σημείωσε για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αν υπάρχουν πολιτικές συγκλήσεις θα τις συζητήσουμε με διαφάνεια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη σύγχρονη Αριστερά υπό τη δική μου προεδρία, η οποία βάσει της ομόφωνης διακήρυξης του κόμματος καλύπτει και το δημοκρατικό κέντρο. Άρα τηρώ πλήρως τη διακήρυξη του κόμματος» τόνισε και ξεκαθάρισε πως «όσοι δεν στηρίζουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος. Είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτά τα οποία λέω».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για πολιτική, τη Μέση Ανατολή, ακόμα και για το γάμο του με τον Τάιλερ.

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως το στοίχημά του ήταν η Θεσσαλία.

«Για μένα το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα ήταν η Θεσσαλία. Το γεγονός ότι τα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επέλεξαν να μην ακολουθήσουν την οικογενειοκρατία και να πάνε σε προοδευτική κατεύθυνση είναι άλλο ένα πρώτο πολιτικό βήμα να αλλάξει η κουλτούρα της πολιτικής στην Ελλάδα» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν βλέπει ενδεχόμενο διάσπασης στο κόμμα και ότι συνεργάζεται άψογα με τα στελέχη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο του Ισραήλ, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Δύσκολη κατάσταση, ένα χρόνιο πρόβλημα στη Μέση Ανατολή. Δεν λύνεις πιθανά εγκλήματα πολέμου με άλλα εγκλήματα πολέμου. Δεν πιστεύω ότι η Χαμάς εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό. Να μην υπάρξει παραπάνω κλιμάκωση, να επιστρέψουμε στις αποφάσεις του ΟΗΕ για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια βιώσιμη λύση για δύο κράτη, είναι ο μόνος τρόπος» σημείωσε για τη Μέση Ανατολή.