Σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε 50χρονος πατέρας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο 50χρονος έστελνε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στην ανήλικη κόρη του, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι στο υλικό αυτό απεικονίζεται η μητέρα της και πρώην σύζυγός του.

Μάλιστα, έλεγε στα τρία ανήλικα παιδιά του ότι η μητέρα τους εκδίδεται έναντι αμοιβής.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβαν χώρα από τον Μάιο του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, διάστημα κατά το οποίο το ανδρόγυνο ήταν σε διάσταση από το 2019.

Η αποστολή των βίντεο φέρεται να γίνονταν μέσω Facebook, αλλά όχι από το προφίλ του κατηγορουμένου

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε ότι υπήρξαν συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στον 50χρονο και την πρώην σύζυγό του.

Σύμφωνα με τον φάκελο της δικογραφίας, ο πατέρας ασκούσε σωματική και ψυχική βία σε βάρος των δύο μεγαλύτερων παιδιών τους, ενώ κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και του αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών.

Στην απολογία του αρνήθηκε ότι έστειλε ο ίδιος τα βίντεο, την ύπαρξη των οποίων ισχυρίστηκε ότι αγνοούσε μέχρι την καταγγελία της πρώην συζύγου του.