Οι περισσότεροι εκ των νέων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επιλέχθηκαν από τον Στέφανο Κασσελάκη ανήκουν στη -στενή- σφαίρα επιρροής του. Απότοκο των επιλογών αποτελεί η άρνηση πολλών στελεχών από την «Ομπρέλα» αλλά και αυτών που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές.

Ωστόσο υπήρξαν επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκτός του στενού πυρήνα των υποστηρικτών του, υποδηλώνοντας την προσπάθειά του για ανακωχή εντός του κόμματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νέος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Κώστας Μπάρκας που αποτελούσε ανοιχτό υποστηρικτή της Έφης Αχτσιόγλου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υφυπουργός Εργασίας είχε εκφράσει τον προβληματισμό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έχει παρουσία στη Βουλή τη νέα τετραετία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση καθώς εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις και να μπει μπροστά η ενότητα του κόμματος.

Επίσης, ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Ψυχογιός, που είναι κοντά στους «53» και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. Όπως τόνισε σε δήλωσή του, «είναι ένα αντικείμενο που έχω υπηρετήσει για χρόνια, προκειμένου να υπερασπιστούμε τις μάχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα κι έξω από τη Βουλή, την αλληλεγγύη, αλλά και τις διεκδικήσεις της χώρας στην Ευρώπη».

Άλλη περίπτωση υποστηρίκτριας της Έφης Αχτσιόγλου που ανέλαβε θέση ευθύνης είναι αυτή της Κυριακής Μάλαμα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Χαλκιδική. Ορίστηκε ως τομεάρχης Πολιτισμού, προφανώς λόγω και της επαγγελματικής ιδιότητάς της ως σκηνοθέτης.

Ο Συμεών Κεδίκογλου εξίσου στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Πλέον ανέλαβε την ευθύνη του τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη για την τιμητική ανάθεση του νευραλγικού και κρίσιμου αυτού τομέα, με γεμίζει ευθύνη», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ευβοίας.

Η βουλευτής Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, η οποία στις εσωκομματικές εκλογές δεν υποστήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και φερόταν κοντά στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου ορίστηκε ως τομεάρχης Πολιτισμού, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, που και αυτή από την πλευρά της δεν είχε ταχθεί υπέρ του κ. Κασσελάκη.

Η κ. Νοτοπούλου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπενθυμίζεται πως και αυτή είχε ψηφίσει λευκό στις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το νέο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επίσης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας που ήταν κοντά στην υποψηφιότητα Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές ορίστηκε ως τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ και ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου ανέλαβε τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.