Συγκλονίζουν οι ανθρώπινες ιστορίες και ο πόνος από τον πόλεμο ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τη Χαμάς. Μάλιστα μία μητέρα που τα δύο ανήλικα παιδιά της κρατούνται ως όμηροι από την οργάνωση, ξέσπασε όταν εξέφρασε τα συναισθήματά της.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο στο MSNBC, η Ρενάνα Γκομέχ από το Ισραήλ δεν μπόρεσε να κρύψει την αγωνία της και τα συναισθήματά της, όταν αναφέρθηκε στους γιους της ηλικίας 12 και 16 ετών που είναι στα χέρια της Χαμάς.

Η γυναίκα περιέγραψε πως μιλούσε στο τηλέφωνο με τα παιδιά της, προσπαθώντας να τα καθησυχάσει όταν άκουσε φωνές και τον μικρότερο γιο της να παρακαλεί τους μαχητές της οργάνωσης να μην τον πάρουν μαζί τους.

«Μιλούσα μαζί τους στο τηλέφωνο προσπαθώντας να τους ηρεμήσω, να τους πω ότι ο στρατός πηγαίνει εκεί. Ότι είναι ασφαλείς, ότι είναι στο σπίτι τους. Όπως τους λέγαμε πάντα. Όταν ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται φωνές και η πόρτα να σπάει. Τους ζήτησα να κάνουν ησυχία, να μπουν στο δωμάτιο ασφαλείας, που είναι ένα υπνοδωμάτιο. Μετά από περίπου 10 λεπτά άκουσα ανθρώπους να μιλάνε αραβικά έξω από την πόρτα τους και το τελευταίο πράγμα που άκουσα ήταν τον μικρότερο να τους παρακαλάει να μην τον πάρουν… «Είμαι πολύ μικρός». Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουσα», είπε αρχικά.

Η Ρενάνα Γκομέχ ελπίζει ότι τα παιδιά της θα είναι ζωντανά, ενώ ξέσπασε κατά των μαχητών της Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς τους «ανθρώπινα κτήνη».

«Δυστυχώς, ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι από τον στρατό. Ξέρω ότι είναι σε επαφή με τις οικογένειες. Ελπίζω μόνο να είναι καλά. Ξέρω ότι ο πατέρας τους και η σύζυγός του απήχθησαν επίσης. Τους είδαμε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς. Ελπίζουμε ότι θα είναι ζωντανά και θα είναι μαζί τους. Πήραν εκατοντάδες ανθρώπους, εκατοντάδες παιδιά, μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους. Μερικοί από αυτούς είναι από το μέρος στο οποίο ζω. Είμαι αισιόδοξη ότι είναι όλοι μαζί και ότι έχουν γύρω τους άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν και τα κρατάνε ασφαλή και θα τους δώσουν μία αγκαλιά. Τα θέλω απλά πίσω στο σπίτι», προσέθεσε.

«Δεν μπορώ να δείχνω πλέον συμπόνια. Είναι ανθρώπινα κτήνη, δεν είναι ανθρώπινα όντα»

Μάλιστα παρόλο που παλιότερα έλεγε στα παιδιά της να δείχνουν συμπόνια στα παιδιά στη Γάζα, πλέον όπως λέει δεν μπορεί να το κάνει.

«Δεν είναι μία κατάσταση ίσων αποστάσεων. Εάν έχεις να κάνεις με πόλεμο μεταξύ δύο χωρών. Οι χώρες δεν παίρνουν για ομήρους παιδιά. Είναι εναντίον των νόμων, εναντίον της ανθρωπότητας, είναι ενάντια σε ό,τι πιστεύουμε. Κάθε φορά που εκτοξεύονταν ρουκέτες εναντίον μας, έλεγα στα παιδιά μου να δείχνουν συμπόνια προς τα παιδιά στη Γάζα γιατί υποφέρουν πολύ περισσότερο από όσα κάνουν. Όμως τώρα η μόνη ανησυχία, την οποία έχω από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα είναι ότι τα παιδιά μου βρίσκονται εκεί», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορώ να δείχνω πλέον συμπόνια. Είναι ανθρώπινα κτήνη, δεν είναι ανθρώπινα όντα. Μπήκαν στο σπίτι μου, έσπασαν τα πάντα, έκλεψαν τα πάντα, πήραν τα παιδιά μου από τα δωμάτια τους και τα πήραν στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ ποτέ δεν το έκανε ποτέ αυτό και δεν θα το έκανε. Οπότε δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις».

Τέλος η Γκομέχ δήλωσε πως να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους πρέπει να είναι προτεραιότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και όλου του κόσμου.

«Πιστεύω κάθε μητέρα σε όλο τον κόσμο πρέπει να προσπαθήσει να φανταστεί τα παιδιά της σε μία τέτοια κατάσταση. Μόνο αυτό θέλω. Θέλω ο κόσμος να τους ζητήσει να απελευθερώσουν παιδιά, ηλικιωμένους και τους πολίτες που πήραν. Δεν υπάρχει λόγος να τους κρατάς. Δεν είναι στρατιώτες. Δεν είναι μέρος του πολέμου και δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Αυτός δεν είναι ένας τρόπος που συμπεριφέρονται οι χώρες. Αυτός είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Οπότε συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις».